Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia), eliminare dramatică, după un meci incredibil, la WTA Transylvania Open Cluj-Napoca!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Miriam Bulgaru, tenismena legitimată la CSM Unirea Alba Iulia, a făcut meciul carierei în optimile de finală ale WTA Transylvania Open Cluj-Napoca!!! Sportiva din Cetatea Marii Uniri fost eliminată însă, dramatic, în optimile de finală de Rebeka Masarova (a 4-a favorită), scor 6-3, 6-7 (8), 0-6, după o partidă care a durat două ore și 38 de minute.

Punctul cheie al jocului a fost setul secund, extrem de spectaculos, în care Miriam Bulgaru a revenit incredibil, de la 0-5, a condus cu 6-5 și a servit pentru victorie, într-un roller coaster electrizant! Sportiva din Cetatea Marii Uniri a dovedit că are potențial pentru a-și măsura forțele cu jucătoare din Top 100.

O partidă intensă și dramatică, cu un set secund spectaculos, încheiat la tie-break, moment de încărcătură în care Miriam Bulgaru a mai salvat alte 4 mingi de set (7 în total!), dar Masarova s-a impus cu 10-8. Oboseala, problemele fizice și căderea psihică și-au pus amprenta în setul decisiv, în care albaiulianca nu a mai făcut față ritmului, cu toate că a anulat două mingi de meci!

Prestație remarcabilă a tenismenei din Alba Iulia, care a reușit să-și adjudece primul set (6-3) și să revină miraculos în al doilea, de la 0-5, salvând 3 mingi de set, ajungând, incredibil, la 6-5 și să servească pentru câștigarea întâlnirii

Miriam Bulgaru a realizat o partidă senzațională, cu o putere fantastică de revenire, punând-o la respect pe adversara situată cu peste 140 de locuri mai sus în ierarhia WTA!!

Tenismena din Spania, cea mai bine clasată dintre jucătoarele rămase în turneu, a avut mult de tras în primul set, unul dominat de Miriam Bulgaru. Albaiulianca a făcut cel mai bun set din carieră și a reușit surpriza, impunându-se cu 6-3. Setul secund a debutat cu un game prelungit, de 14 minute, Miriam ratând break-ul! S-a făcut 0-5, dar Bulgaru nu a renunțat, a salvat o minge de set (la 3-5) și scorul s-a strâns la 4-5, cu o revenire extraordinară, având și serviciul! Miriam a anulat alte două mingi de set și a egalat! Jucătoarea din Alba Iulia și-a adjudecat 6 game-uri consecutive și a servit pentru câștigarea partidei, însă s-a ajuns la tie-break

Jucătoarea din Alba Iulia reușise în turul precedent prima sa victorie într-un turneu WTA, cu Ipek Oz (Turcia), în două seturi (7-5, 6-3).

Învingătoarea acestei partide va juca vineri, în sferturi cu câștigătoarea întâlnirii dintre Ana Bogdan și Nikola Bartunkova (Cehia), programată mâine.

În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.303 dolari. „Chiar am crezut că pot întoarce setul, iar la 6-5 publicul a explodat efectiv. E greu, desigur, dar încerc să iau părțile pozitive, pentru că sunt destule. Am jucat cu o jucătoare din Top 100 și am fost la unul-două puncte de a câștiga. M-am simțit foarte bine pe teren, sper că și lumea s-a bucurat de spectacol, din tribune. Cred că am arătat un nivel ridicat și sunt mândră de asta. Știu că am făcut un meci de Top 50, au fost multe raliuri sufocante, la o intensitate extraordinar de înaltă. Mă simt frustrată, evident, am fost atât de aproape de cea mai mare victorie din carieră. Simt că aparțin zonei WTA, nivelul meu este acolo. Mi-aș fi dorit să fac un pic mai mult la Transylvania Open. Ne vedem anul viitor„, a explicat Miriam Bulgaru.

Sursa: Transylvania Open


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda – Viitorul Cluj 2-0 (1-0), la ultima reprezentație internă | Portarul Suciu, gol din penalty, găldenii – prima victorie din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda a câștigat primul meci din acest sezon în fața fanilor, la ultima reprezentație în fața fanilor, totodată prima victorie din 2024, scor 2-0 (1-0) cu Viitorul Cluj, ultimul gol fiind marcat de portarul Cătălin Suciu din penalty (84)! De altfel, „galben-albaștrii” și-au trecut în cont singurele succese din acest campionat în două dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea