Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu renunță la independență și se înscrie într-un partid. Acțiunea Națională Alba – A.N.A: “Politica noastră este Alba Iulia”

Publicat

în

Mircea Trifu renunță la independență și se înscrie într-un partid. Acțiunea Națională Alba – A.N.A: “Politica noastră este Alba Iulia”

Joi, 4 iulie 2019, am demarat acest proiect politic pornind de la o constatare că, în momentul de față, în Consiliul Local Alba Iulia, în loc să fie reprezentanții albaiulienilor, sunt prezente doar partidele politice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cei 3 ani în care am fost onorat să îi reprezint pe albaiulieni în Consiliul Local, am simțit din plin cum la multe proiecte propuse de mine, s-a opus o mașinărie de vot încărcată de o comandă politică ce are un principiu nociv la bază: “Orice propunere care nu este a noastră trebuie respinsă” .

Acest mecanism a făcut ca în ultimii 15 ani de activitate Consiliul Local Alba Iulia să nu aprobe nici măcar un proiect propus de altcineva decât de primar, fapt care a dus la un sistem totalitar.

Din păcate legea administrației nu dă posibilitatea cetățenilor să poată accede în consiliile locale, candidând din partea unor platforme civice, considerând că singura soluție pentru ca albaiulienii să fie reprezentanți este această ambarcațiune pe care au numit-o sugestiv Acțiunea Națională Alba A.N.A.

Marea dramă pentru cetățenii din întreaga țară este că partidele conduse de la centru funcționează ca niște SRL-uri, iar consiliile locale devin angajate interesului de partid și nu mai au nici o legătură cu interesul cetățenilor.

La Alba Iulia s-a ajuns din acest motiv la situația în care mașinăria de vot, care are majoritatea, să voteze pe bandă rulantă, împotriva mai multor proiecte atât de mult dorite de albaiulieni, din care enumerăm doar câteva:

  1. Elaborarea de studii de fezabilitate, de proiecte și exproprierea străzilor nemodernizate cu situație juridică complicată, care să ducă în final la modernizarea acestora.
  2. Au votat împotriva până și a transmiterii ședințelor de C.L. în direct pe site-ul Primăriei sau postării proiectelor de H.C.L.
  3. S-au împotrivit, la comandă politică, creșteri numărului de locuri de parcare pentru locuințele care se construiesc noi și a măririi procentului aferent zonelor verzi.
  4. Au votat totodată împotriva elaborării unui regulament riguros în ceea ce privește esteticul clădirilor.
  5. Culmea cinismului ss-a atins ccând “partidul stăpân în toate” a decis că trebuie să se împotrivească acordării de reducere cu 50% pentru abonamentele elevilor de către Primărie, așa cum prevede legea învățământului.

Hărțuirea albaiulienilor în chestiunea “problema parcărilor”, amenzile uriașe pentru ridicarea mașinilor, cât și faptul că Alba Iulia nu are o zonă de dezvoltare economică comparativă măcar cu Ciugudul sau Galda de Jos, nu are măcar o arenă sportivă modernă, un ștrand public sau un teatru, iar Casa de Cultură a Sindicatelor se descompune. Cinematografele din oraș sunt deja boli cronice care provin toate din acest sistem bolnav.

Ca urmare a celor scrise mai sus, vă chem pe toți albaiulienii alături de noi, pe toți cei care sunteți mulțumiți de activitatea mea în cei 3 ani ca și consilier local independent și vă doriți ca începând cu anul 2020 să nu mai fiu de unul singur în Consiliul Local.

Nu întâmplător am ales să formez un grup de inițiativă alături de câțiva prieteni care m-au ajutat decisiv în toți acești ani.

Este vorba de domnul Iuliu Hada, alături de care am construit și Asociația Alba Iulia Infrastructură, de Dorin Petruțiu, cel mai voinic vector civic pe care îl cunosc în Alba Iulia, Sergiu Cioca, cel mai bun prieten al Pădurii Mamut și a ideii de ecologie în Alba Iulia și evident soția mea Mariana, fără a cărei sprijin nu aș fi putut face nimic.

Vă aștept alături de noi!

Al dv. Consilier Local A.N.A.,

Mircea Trifu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare