Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu, Președintele „Asociației Alba Iulia Infrastructură”: VIZIUNEA URBANISTICĂ a orașului Alba Iulia se construiește în orașul Vulcan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIZIUNEA URBANISTICĂ a orașului Alba Iulia se construiește în orașul Vulcan – Am ales acest titlu pentru a atrage atenția asupra unui fapt de o importanță enormă pentru mii de albaiulieni.

De vreo 2 ani încoace una din companiile prestatoare de servicii urbanistice pentru primăria Alba Iulia este firma „Alpin Construct S.R.L.” cu sediul în Vulcan.

Aceasta a întocmit în ultimul an 3 studii de fezabilitate pentru tot atâtea așa numite „loturi” având ca și obiectiv final modernizarea zonei din jurul străzii Emil Racoviță, a celei din jurul străzii Nazareth Illite și în jurul străzii Gîrda.

În fine, după ce au fost elaborate aceste studii, rezultatul a fost unul previzibil. Practic trebuie revizuit aproape tot planul urbanistic Alba Iulia-Micești plus zona „Emil Racoviță”, respectiv aproximativ o suprafață de 50 de hectare. Un lucru deosebit de altfel și pentru asta au fost demarate așa numitele proceduri de „consultare publică”.

Ca de fiecare dată acestea sunt făcute la Alba Iulia pur procedural fără o consultare publică prealabilă, fără întâlniri cetățenești în care să fie prezentate planșele și dezbătute propunerile sau obiecțile cetățenilor. Practic, așa cum reiese din cele 3 planșe superficiale prezentate de primărie pe site treaba e hotărâtă deja. Firma din Vulcan, care a făcut studiile de fezabilitate, va face, dacă nu a și făcut deja, planurile urbanistice.

Neclaritatea planșelor care nu sunt însoțite de profile transversale din care să se vadă lățimile străzilor sau dimensiunile trotuarelor ori a zonelor verzi arată superficialitatea cu care este tratată de către primăria Alba Iulia consultarea publică reală. Cu alte cuvinte, se vor aproba aceste puz-uri după care dvs., dragi albaiulieni „vă veți da în cap cu vecinii” sau în cel mai bun caz vă veți consuma energie, timp și bani prin procese interminabile.

În acest sens, pentru a preveni astfel de situații, „Asociația Alba Iulia Infrastructură” demarează începând de astăzi o serie de întâlniri cetățenești în toate zonele vizate care se vor concretiza într-o mare întâlnire cetățenească la începutul lunii decembrie în sala de ședințe a consiliului local din strada Bucovinei (fostul sediu PAEM), întâlnire la care invităm încă de acum conducerea primăriei, departamentul de investiții și cel de urbanism, dar în primul rând cetățenii care dețin proprietăți în zonele vizate.

Mircea Trifu,
Președinte al „Asociației Alba Iulia Infrastructură”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea