Mircea Hava, la Radio Unirea FM: ”Dacă trebuie, voi condiționa construirea Monumentului Unirii, cu obligația de reabilitare a Sălii Unirii, Muzeului și altor clădiri din Cetate”

Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, a comentat, la Radio Unirea FM, rezultatele ”Barometrului Comunității Locale” privind necesitatea construirii unui nou Monument al Unirii în Cetatea Alba Carolina.

Mai exact, el a dat de înțeles că va ține cont de părerea albaiulienilor, care cred că banii alocați pentru construirea acestuia ar trebui folosiți pentru reabilitarea unor clădiri construite deja în Cetate, cum ar fi Sala Unirii, Muzeul Unirii sau Catedrala Reîntregirii, considerate simboluri ale Unității Naționale.

ELIT

Mircea Hava la radioProcentul de albaiulieni care nu doresc acest monument este zdrobitor. Acest lucru mă bucură, asta înseamnă că ei știu că nu acel monument este simbolul Unirii ci toată zona Cetății, cu clădirile deja existente. Totuși, acest monument, dacă se face, este al țării (n. red. construcția este finanțată de la Bugetul de Stat). Dacă Țara vrea să-l facă noi nu putem să ne opunem și îi vom găsi un loc. Este ceva care îmbunătățește atmosfera și nu va estompa Sala Unirii, pe care cetățenii o consideră unul dintre simbolurile Marii Uniri. Bineînțeles, voi pune și eu condiții: «Dacă vreți Monumentul Unirii, vreau și eu Sala Unirii reparată, Muzeul Unirii reparat, Catedrala Reparată și așa mai departe!»”, a spus Mircea Hava

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

ss 27 martie 2015 at 16:50

Acuma-i bun guvernul cand iti da bani la greu bai tzigan pedelist si lingator de clantze pe la sri !

pedelist 27 martie 2015 at 16:55

Bai sarlatanule aia care au terenuri de 100 euro/mp sunt oamenii tai ! Nu mai prostii poporul escocule !

albaiulian 27 martie 2015 at 17:09

De ce ar trebui ca albaiulienii sa plateasca impozite mai mari si sa sustina in continuare incompetenta, curvasaraiul, nepotismul si hotia din Primaria Alba Iulia? Nu iti este rusine? Tu vorbesti de administratie eficienta? Tu care ai bagat in datorii orasul pe zeci de ani ca sa dai de lucru firmelor de casa?

Ghita 27 martie 2015 at 17:21

Iar mananci Kkt, derbedeule! Oricum in Alba-Iulia, Haha, VA RAMANE PRINAR CAT VREA EL, „fara picior” de Putorina, sau Ioan Popa de la TRANSAVIA! Daca ii nevoie, si Cabulea va face „porcarii” ca sa-l „ajute”, pe Ioan Popa(prea putin probabil, dupa „avertismentele”, sefei DNA), va fii rezolvat Cabulea si nu Hava!

HH 27 martie 2015 at 17:31

Ghita ce-ai la gura ?

@HH 27 martie 2015 at 21:43

Il are pe hava !

HH 27 martie 2015 at 22:19

DE CATA DEMAGOGIE ESTE CAPABIL hAVA !!! INSA DE ACEASTA DATA ESTE CHIAR GROSOLAN, SI-A PIERDUT ” FINETEA ” DE ALTADATA !

Adi 28 martie 2015 at 0:49

Cati postaci rosi pana in varful capului !
Ar fi frumos daca aici ar putea scrie doar persoanele cu o inteligenta minima si nu toti retarzii

tac 28 martie 2015 at 8:53

monumentul este bine venit, locatia trebuie aleasa cu grija… dupa cum l-am vazut, autorul s-a inspirat din Crucea de pe Cetatuia Clujului… astfel de momente se pun pe varfuri mai inalte, nu pe un plan orizontal cum este parcul…

in parc este de prisos si de prost gust urbanistic… sa monteze acea cruce pe dealul furcilor, pe mamut etc cum este si obeliscul lui Horea dar nu in parc!

Ghita 28 martie 2015 at 12:22

Daca tot il vreti la „inaltime”, punetil pe Mamut, la „Taietura Turcului”, ca sigur acolo nu va mai ajunge Draghici, sau cei de teapa lui sa-l demoleze! Nu de alta, dar fac „alergie”, la mersul pe jos!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...