Ziarul Unirea

Mircea Hava îl trimite pe Simone Albani la origini… lingvistice

În urma anunțului făcut ieri, într-o conferință de presă, de consilierul local liberal Simone Albani care a dat de înțeles că demararea lucrărilor de reparații la porțiunea de carosabil de la intrare pe podul din Partoș se datorează intervențiilor făcute de consilierii PNL, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a dorit să-i transmită acestuia următorul mesaj:

”Deși a avut  la dispoziție destui ani să învețe o română măcar decentă, daca nu perfectă, Albani și-a facut o marca înregistrată din maltratarea sistematică a limbii române. Oricând apare o mică ocazie, Albani, pe principiul preluăm și ne asumăm chiar fără a rezolva ceva, indiferent că e ANL, Bazin Olimpic sau podul de la Mureș, e și el acolo, pentru a comenta doar de dragul trecerii timpului și pentru a combate sau completa aberant absolut orice fac alții, de cele mai multe ori colegi din Primărie sau Consiliul Local.  În timp ce el nici nu vrea și nici nu cred că poate să facă. Reparațiile la puntea de legătură cu podul vor începe în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu pentru că așa a aranjat consilierul Albani, ci pur și simplu din rațiuni de eficiență și sigurantă a traficului. L-aș trimite înapoi la origini, lingvistice, bineînțeles, pe colegul Albani: ” aquila non capit muscas”. Ceea ce nu se traduce prin ce face el, adică prin „te bagi ca musca-n lapte”, spune primarul.

ELIT

Simone Albani a anunțat că lucrările vor începe de vineri dimineață și vor fi executate de firma Newamport Compani, care are contract cu Primăria Alba Iulia pentru întreţinerea drumurilor din municipiu.

”În sfârşit am reuşit să găsim o soluţie. Prima dată, domnul Moldovan din cadrul primăriei se gândise să refacă tot drumul acolo dar în situaţia actuală, se lucrează şi pe partea din Oarda şi nu avem unde să deviem traficul, ne-am hotârât efectiv să curăţăm asfaltul care este degradat şi să facem un covor nou de la ieşirea de pe pod şi până la dispensar”, spunea ieri, în conferința de presă, Simone Albani.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Ce nu ai voie să faci în săptămâna de după Paști. Tradiții și superstiții

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ -Tradiții și superstiții. Dacă săptămâna dinaintea Paştelui este cea a Patimilor sau Săptămâna Mare, săptămâna care urmează după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

23 Comentarii

cocu 18 aprilie 2013 at 14:34

ce te-a speriat asa rau mai, TERENTE …ce muie de nenorocit ai ….nu vreau ca pacatele (hotiile ) tale sa fie platite de copii tai, dar daca tu asta vrei, asa sa fie ..ticalosule !!!

cocu 18 aprilie 2013 at 14:38

ce faci nenorocitule , parca ai fost de fata la atentatul de la boston ….iti vine vremea si tie randul , sper ca nu vrei ca pacatele tale sa fie platite de copi, sau urmasii urmasilor tai, in vecii vecilor …pungasule !!!!

mariana 18 aprilie 2013 at 14:51

Vreau sa-i transmit lui cocu – daca are cumva copii sa isi vada de copii lui si sa lase copiii altora in pace . Faceti razboi dar fara copii la mijloc . Sa iti fir rusine ca folosesti asemena cuvinte .

Aurelian 18 aprilie 2013 at 14:54

Mariana, @cocu, nu ii decat „o alta fata” a Piticului Atomic! Marlania acestui „ardei umplut”, ii caracteristica de familie!

Aurelian 18 aprilie 2013 at 14:52

Pacat ca Hava, ii atat de diplomat, trebuia sa-l trimita pe mafiot, la „originile materne”, si nu la „originile ligvistice”!

Ghita 18 aprilie 2013 at 15:13

Aureliane, Hava este as cum este dar tu esti un veritabil pupincurist PDL-ist. Nu conteaza cati, pentru securist conteaza cel mai mult cantitatea de cururi.

Aurelian 18 aprilie 2013 at 16:08

Iar a aparut Piticul Atomic, dar cu alta „fata”, acum isi zice Ghita!

un tip 18 aprilie 2013 at 15:10

Mai oameni buni, voi nu intelegeti ca Hava este on mare domn, iar lacheii gen pitic atomic, eutanasiu & co nu fac altceva decat sa demitizeze, ca apoi sa distruga. Si asta pentru ca sa ia locul. Si in acest razboi, sunt angrenati oameni simpli, dar prosti, gen acest cocu, ce fac din lupta lor pentru putere un stindard in viata.

Adrian SIMION 18 aprilie 2013 at 15:25

De data aceasta, domnul primar exagereaza. Domnul Albani nu a arogat pentru sine, sau pentru PNL, anumite merite. Nu a zis nicidecum ca numai datorita consilierilor PNL s-ar fi ajuns la aceasta solutie. Mai mult, domnia sa a amintit de demersurile facute de domnul Nicu Moldovan pentru rezolvarea problemei (textul din ziar nu este complet, din acest punct de vedere). Poate ca folosirea pluralului singular in cazul pronumelor si a diatezei active in cazul verbelor ar lasa loc de interpretari. Dar mesajul este unul simplu: s-a gasit o solutie (ce-i drept, de moment), la o problema. Iar domnul Albani a folosit prilejul oferit de o conferinta de presa pentru ca sa transmita o informatie de interes public, in calitate de consilier local.

Aurelian 22 aprilie 2013 at 12:38

Simioane, chiar si beat turta, tot pupincurist ai ramas! Se zice ca adevarul ii pus in gura copiilor si betivilor, dar tu dragule faci exceptie, vad ca te-a pervertit de tot Piticul Atomic!

cocu 18 aprilie 2013 at 16:07

sunteti niste slugi demne de dispret!!!….hava cu bogdan de la corona nici mortii nu ii lasa sa se odihneasca in pace …/pupincuristilor !!! trag ponoase si de peurma lor nenorocitii!!!

diana 18 aprilie 2013 at 16:17

Esti chiar obsedat si cam analfabet, mai cocule

Sorin 18 aprilie 2013 at 19:19

Aurelian draga…nici macar nu esti in tara si iti dai cu parerea.Mai taci ca vorbesti degeaba!

Sorin 18 aprilie 2013 at 19:31

Macar domnul Albani se lupta sa faca ceva pentru orasul asta! Madia e prea mare din pacate si doar de unul singur e greu!

Aurelian 18 aprilie 2013 at 21:07

Pupincuristule, crezi ca pe Mafiotul Albanii il doare in fund de tugulanul roman? Ar fi trebuit sa inveti, ca in lumea asta sunt numai interese si calcule meschine, nimeni nu moare de dragul altuia! Diferenta dintre un hot si un politician, este ca primul te alege el(sa te praduiasca), iar pe al doile il alegi tu! Am impresia ca dupa tonul feminin al comentariilor nu prea esti Sorin, poate vreo Sorina, saltea cu tate pentru macaronar!

badea gheorghe 18 aprilie 2013 at 20:57

ce va mirati dragi albaiuilieni!acest …..timplar incult venit din ….tarile calde a invatat doar …..”gramatica datului cu limba”!cam atit poate si PNL-ul din Alba!intrebati-l pe….. unul Roman,care trebuie sa urce pe un scaun ca sa vorbeasca si el corect cu…”limba”rumineasca!
nu de alta,dar cind era mic si facea prostii,il cauta tat-su pe sub masa cu lupa si il batea la fund cu cureaua de la ceas!SA ….PENELITI BINE!

ana 19 aprilie 2013 at 17:03

D-L Albani are dreptate, daca a inttrat in politica chiar face ceva pentru comunitate nu ca hava numai pentru el

cacarau 19 aprilie 2013 at 20:29

…chiar asa,tamplarul face ceva pentru comunitate,face pe el si arunca si pe fraieri!

Aurelian 19 aprilie 2013 at 21:13

Alta „saltea cu tate”, de-a macaronarului, indragostita de portofelul Mafiotului!

Costel* 20 aprilie 2013 at 3:32

@Aurelian, obsesia pupincuristului securist fata de fundul basist.

Aurelian 20 aprilie 2013 at 22:02

Ar trebui sa va fie rusine mai porcilor! Uitativa-ti la declaratiile mafiotului, „vom ramane fara transport in comun in Alba”, deci asta vroia Piticul Atomic, Mafiotul Albani, si slata de PeNaLi perversi, sa lase Alba fara transport in comun, ca sa castige capital politic! Ca ii scump, asa ii, guvernul USL, au marit impozitele si nu Hava! Vad ca si Buglea, s-a saturat de „castrat” tiganci, si acum ii mare specialist in transport in comun!

Aurelian 22 aprilie 2013 at 12:47

Piticule Atomic(Florin Roman, in particular), daca ti-am dat m.u.i.e pana acum ii ca sunt mai inteligent decat tine, si nu sunt o exceptie, ai in Romania pe putin vreo 15.000.000 ce te depasesc ca inteligenta „teligentule”. Pun cu intentie comentariile mele, ca sa te deranjeze, si vad ca o fac cu succes! Ai un paradox al vietii, prostul nu ii suparat pe Dumnezeu, ca el a ramas prost, si ceilalti sunt mai inteligenti, ci ii suparat pe inteligenta celorlalti, cxa si cainele care sare sa muste batul cu care ii lovit, si nu mana care manuieste batul! Daca toti cei majori de etate, care sunt mai inteligenti ca tine in Romania(si har Domnului, sunt vreo 11.000.000), ii cataloghezi ca securisti, atunci dupa capul tau romania ii un stat format de securisti, si sigur ca majoritatea nu au studii”superioare”, la Colegiul National de Aparare, Sectia Informatii ca tine, turnatorule!

@ Aurelian 23 aprilie 2013 at 9:14

Piticul atomic este de 2,7 ori mai destept de cat tine fost securist pupincurist ceausist si Basecu al tau alt securist ceausist la care cu mult sarg pupincuresti.

Comentariile sunt oprite