Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mircea Hava îl trimite pe Simone Albani la origini… lingvistice

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În urma anunțului făcut ieri, într-o conferință de presă, de consilierul local liberal Simone Albani care a dat de înțeles că demararea lucrărilor de reparații la porțiunea de carosabil de la intrare pe podul din Partoș se datorează intervențiilor făcute de consilierii PNL, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a dorit să-i transmită acestuia următorul mesaj:

”Deși a avut  la dispoziție destui ani să învețe o română măcar decentă, daca nu perfectă, Albani și-a facut o marca înregistrată din maltratarea sistematică a limbii române. Oricând apare o mică ocazie, Albani, pe principiul preluăm și ne asumăm chiar fără a rezolva ceva, indiferent că e ANL, Bazin Olimpic sau podul de la Mureș, e și el acolo, pentru a comenta doar de dragul trecerii timpului și pentru a combate sau completa aberant absolut orice fac alții, de cele mai multe ori colegi din Primărie sau Consiliul Local.  În timp ce el nici nu vrea și nici nu cred că poate să facă. Reparațiile la puntea de legătură cu podul vor începe în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu pentru că așa a aranjat consilierul Albani, ci pur și simplu din rațiuni de eficiență și sigurantă a traficului. L-aș trimite înapoi la origini, lingvistice, bineînțeles, pe colegul Albani: ” aquila non capit muscas”. Ceea ce nu se traduce prin ce face el, adică prin „te bagi ca musca-n lapte”, spune primarul.

Simone Albani a anunțat că lucrările vor începe de vineri dimineață și vor fi executate de firma Newamport Compani, care are contract cu Primăria Alba Iulia pentru întreţinerea drumurilor din municipiu.

”În sfârşit am reuşit să găsim o soluţie. Prima dată, domnul Moldovan din cadrul primăriei se gândise să refacă tot drumul acolo dar în situaţia actuală, se lucrează şi pe partea din Oarda şi nu avem unde să deviem traficul, ne-am hotârât efectiv să curăţăm asfaltul care este degradat şi să facem un covor nou de la ieşirea de pe pod şi până la dispensar”, spunea ieri, în conferința de presă, Simone Albani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Dragobete 2024. Declaraţii de dragoste, felicitări şi SMS-uri pe care le poţi trimite de ziua îndrăgostiţilor la români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Dragobete 2024 • SMS-uri haioase și amuzante de Dragobete • Felicitări romantice, mesaje de dragoste pentru el sau ea de ziua îndrăgostiţilor la români • Mesaje sincere de iubire pentru îndrăgostiți Sărbătoare cu dată fixă în tradiţia română, Dragobetele este sărbătorit în fiecare an în 24 februarie, fiind un bun prilej în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea