Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava: ”Din partea Consiliului Local Alba Iulia, litigiul cu Clubul de Fotbal Unirea nu mai există”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Solicitările de împăcare din dosarul de înșelăciune de la Clubul de Fotbal Unirea au fost aprobate. Consilierii liberali s-au abținut de la vot

vot in CL Alba IuliaConsiliului Local Alba Iulia a aprobat cu majoritate de voturi, în ședința de vineri, solicitările de împăcare transmise de viceprimarul Paul Voicu, Bărdaş Horia Mihai (fost consilier local), Lupu Ioan Nicolae, Feneşan Oliviu și Sarmeş Marian (foștii conducători ai clubului), inculpați în dosarul de înșelăciune de la Clubul de Fotbal Unirea.

Cererile au fost făcute după ce, prin încheierea pronunţată în şedinţa publică de la data de 24 februarie 2014, instanţa a adus la cunoştinţa părţilor posibilitatea de a se împăca, potrivit art. 244(3) Cod penal (având în vedere calitatea de parte vătămată a Consiliului Local Alba Iulia), amânând cauza la data de 24 martie 2014.

Consilierii liberali s-au abținut de la vot pe motiv că hotărârea ar trebui să fie amânată până va lua și Consiliul Județean o decizie, ceea ce l-a făcut pe primarul Mircea Hava să concluzioneze că ”rezistența” se datorează disensiunilor apărute în ultima perioadă între PNL și PDL.

În urma votului de astăzi litigiul dintre Consiliul Local și Clubul de Fotbal Unirea nu mai există. De altfel noi nici nu am dorit să fim implicați, nu ne-am constituit parte civilă și nu am avut nicio pretenție. Hotărârea s-a aprobat chiar dacă au fost consilieri care nu au vrut sau au luat poziția de giruetă. Cel mai mult mă doare că cei care s-au abținut au făcut-o doar din cauza unui «vânt» politic. Asta mă doare cel mai mult, că a ajuns politicul să hotărască soarta unor oameni. Mare, mare păcat că am ajuns în halul acesta. Cred că nici în anii 50, cu colectivizările nu era atâta ură și ticăloșenie”, a declarat Mircea Hava.

Reamintim că inculpații în acest dosar au fost acuzați de DNA Alba Iulia de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune. În rechizitoriul s-a reținut că în perioada 2005-2010, cele patru persoane ce făceau parte din conducerea clubului de fotbal, cu sprijinul viceprimarului municipiului i-au indus și menținut în eroare pe membrii Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Alba-Iulia, prin folosirea unor mijloace frauduloase cu ocazia derulării unor contracte de finanțare încheiate cu cele două instituții publice, cauzând un prejudiciu în sumă de 11.730.000 lei (8.070.00 lei, în bugetul Consiliului Local și 3.660.000 lei, în bugetul Consiliului Județean Alba).

Prin Hotărârea nr. 258/2013, Consiliul local a respins constituirea ca parte civilă în dosarul nr. 7223/107/2012, ca urmare a nerezultării unui prejudiciu cert creat municipiului Alba-Iulia din expertiza contabilă şi completarea întocmită de expert contabil Oprinca Florinel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea