Minunea lui Alexandru Weber la Măgura Cisnădie, revelația Ligii Florilor! Antrenorul din Sebeș bate la porțile cupelor europene cu micuța echipă din județul Sibiu

Într-un moment când Sebeșul lipsește pentru al doilea an la rând de pe harta sportului de pe semicerc din țară, antrenorul Alexandru Weber (40 de ani), originar din muncipiul din județul Alba, face senzație pe banca tehnică a prim-divizionarei Măgura Cisnădie. Formația din Sibiu este considerată revelația actualei ediții în Liga Florilor și bate la porțile cupelor europene, clasându-se după 15 etape pe poziția a patra a ierarhiei, cu 31 de puncte. Ar fi o performanță incredibilă pentru micuța localitate din județul vecin.

Weber este de 4 ani la cârma echipei sibiene, părăsind HC Alba Sebeș în 2014, după ce a ratat, la Sibiu, barajul de accedere în primul eșalon, fiind substituit de Teanul Popa. Și fiecare stagiune a însemnat un pas în sus: 2015 – promovarea la baraj, 2016 – locul 12 în Liga Națională (și menținerea pe prima scenă), 2017 – locul 9. “Nu discutăm de obiective, dar un lucru este cert: la Cisnădie handbalul «se mănâncă pe pâine». Se vrea performanță, primarul Gheorghe Huja este alături total de echipă”, a comentat Weber.

*Șase jucătoare de la Sebeș!

În vară, Weber a dar lovitura pe piața transferurilor, prin achiziționarea braziliencelor Fachinello și Costa, campioane mondiale. În același timp însă, sub comanda sa sunt jucătoare ce au activat (sau au cochetat), mai mult sau mai puțin, la echipa din “Florin Fleșeriu” sau la LPS Sebeș, nume precum Ada Moldovan (34 de ani, golgheterul stagiunii, cu 96 de reușite), Roxana Gatzel (37 de ani), Paula Hoha (24 ani), Paula Chirilă (27 de ani), dar și junioarele Maria Ilea (18 ani), Larisa Șerban (18 ani, “specialistă” în aruncările de la 7 metri). Asta după ce anii trecuți, în “roșu-albastru” au activat și portărițele Viorica Suba, Bianca Curmenț sau Paula Vișan (ex-HC Alba Sebeș).

Așadar, la Sebeș, o urbe unde handbalul este religie, iar tradiția obligă, s-a “pus cruce”, din motive extrem de ciudate, după un sezon gestionat prost pe prima scenă. În schimb, la Cisnădie, sub comanda lui Weber, se scrie istorie. Atenție, într-o localitate micuță, nicidecum de talia Sebeșului, Măgura având un buget decent, undeva la nivelul locului 8 în Liga Florilor, într-un top financiar. “Mi-aș dori să reapară fenomenul la Sebeș, unde handbalul are o tradiție ce obligă. Cândva o să revin acasă, dar trebuie să se înceapă iar activitatea, să fie echipă de prima ligă”, a punctat Alexandru Weber, care miercuri întâlnește liderul invincibil CSM București, candidată la câștigarea Ligii Campionilor. Până în prezent, Măgura are 10 victorii, o remiză și patru înfrângeri. Cu trei victorii la rând, ultima victimă fiind Zalăul lui Tadici, recent calificat în sferturile de finală ale EHF.

Foto: Tribuna Sibiu

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...