Rămâi conectat

Curier Județean

Minor din Alba Iulia, suspectat că fura din case aflate în construcție, reținut de polițiști

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 13 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, l-au identificat şi reţinut pe un minor în vârstă de 16 ani, ca principal suspect de comiterea unui furt dintr-o casă în construcţie, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 7 ianuarie 2014.

Potrivit IPJ Alba,  “în data de 4 ianuarie, minorul a pătruns prin efracţie într-o casa din Alba Iulia, aflată în construcţie iar din interior a sustras mai multe bunuri, în valoare de 300 de lei pe care le-a abandonat în momentul în care proprietarul casei a pătruns în casă.

Minorul a fost reţinut iar în cursul zilei de astăzi, 14 ianuarie și va fi prezentat Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a suspectului.”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia proprietarilor de case aflate în construcţie că acestea pot deveni „ţinta” hoţilor, dacă nu sunt protejate în mod corespunzător împotriva efracţiei şi a furturilor de materiale de construcţii.

 IPJ Alba recomandă celor care deţin astfel de proprietăţi să monteze sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor iar acolo unde  este  cazul, să monteze şi grilaje metalice.

Sistemele de alarmă sunt eficiente dacă locuinţa aflată în construcţie se află în apropierea altor imobile  locuite.

Nu depozitaţi bunuri de valoare, materiale de construcţii, unelte sau alte obiecte în spaţii care nu prezintă  siguranţă, mai ales dacă acestea  se află în zone izolate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea