Rămâi conectat

Politică Administrație

Minivacanța de Crăciun și Revelion i-a costat sume fabuloase pe românii care au petrecut în pensiunile de la țară

Publicat

în

Potrivit datelor centralizate de ANTREC la nivel național, aproape 140.000 de români, cu 5% mai mult decât anul trecut, au cheltuit peste 100 milioane lei (22 de milioane de euro) pentru minivacanţa de Crăciun sau de Revelion în pensiunile, vilele turisice şi motelurile de la ţară.

De Anul Nou, pensiunile şi vilele turistice din întreaga ţară au fost ocupate în proporţie de 80%, iar de Craciun, gradul de ocupare a fost de 60%-65%.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. Texte cu SMS-uri frumoase de Anul Nou

Durata medie a minivacanţei într-o pensiune rurală a fost de 4 zile pentru Crăciun şi de 5 zile pentru Revelion.

Electrica Furnizare Discount

În perioada Crăciunului, în structurile de cazare din zona rurală s-au cazat aproape 60.000 de turişti, iar de Revelion au venit în jur de 80.000 de persoane, potrivit calculelor Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Cheltuiala medie pentru un sejur de Crăciun la pensiuni a fost de aproximativ 600 de lei, în timp ce pentru Revelion suma medie alocată a fost de 800 de lei de persoană.

Nu au lipsit nici ofertele cu preţuri mai ridicate la pensiunile de 5 margarete şi pensiuni de tip conac/hotel, unde preţurile au pornit de la 2.200 lei/cameră/3 nopţi şi au mers până la 4.000 lei/cameră/4 nopţi, cu demipensiune, masă festivă de Crăciun/Revelion, carnaval, servicii SPA şi relaxare.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Datele ANTREC arată că s-au păstrat tendinţele din anii trecuţi, astfel că cei mai mulţi turişti au ajuns în zone precum Bran-Moieciu-Fundata (Braşov), Albac, Arieşeni (Alba) Rucăr-Dâmbovicioara (Argeş), Mărginimea Sibiului (Sibiu), Botiza, Sighetu Marmaţiei (Maramureş), Vama, Vatra Dornei (Suceava), Băile Balvanyos (Covasna), Durău (Neamţ), Lepşa (Vrancea), Sărata Monteoru (Buzău) şi staţiunile de pe Valea Prahovei.

Sursa Mediafax.ro

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Guvernarea PSD-PNL a reușit „performanța” de a arunca România în haos

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Guvernarea PSD-PNL a reușit „performanța” de a arunca România în haos

Coaliția PSD-PNL a reușit performanța ca, în mai puțin de două luni de guvernare, să arunce România în haos. Hoție, demagogie, incompetență și nepăsare sunt cuvintele care caracterizează o guvernare devenită toxică pentru țară. Noul an a început cum nu se putea mai prost: prețurile la electricitate și la gaz au explodat, inflația se accentuează, iar românii sunt tot mai săraci. Pensionarii primesc o mărire a pensiilor, care reprezintă doar „praf în ochi”, în timp ce pensiile speciale sunt crescute cu 20%. În opoziție, PNL promitea că va elimina pensiile speciale în 30 de zile. De atunci au mai curs multe promisiuni liberale, iar liderii PNL au ajuns la fel ca și cei din PSD: mint precum respiră și își bat joc de români.

Ce a rămas în urma coaliției PNL – PSD după aproximativ 2 luni de guvernare?

1.Au aruncat România în criză energetică și românii sărăcesc plătind facturi enorme la gaze și electricitate.

Electrica Furnizare Discount

În acest timp, cel care trebuia să ne apere interesele, șeful Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Dumitru Chiriță, este absent nemotivat, iar mass-media susține că s-ar relaxa într-un paradis tropical în Republica Dominicană. Acest băiat deștept, înșurubat în funcție de PSD, se bucură de un salariu de 57.000 de lei pe lună sau 12.000 de euro, adică echivalentul a 57 de pensii minime. Într-o Românei NORMALĂ, șeful ANRE ar trebui să își dea demisia sau să fie demis, nu pentru salariul nesimțit pe care îl încasează, ci pentru că a tăcut mâlc și nu a mișcat nici măcar un deget, în timp ce țara se scufunda în criză energetică. Autoritatea pe care o conduce are obligația de a proteja piața energiei și pe consumatori, astfel încât putea interveni pentru a evita situația dezastruoasă în care am ajuns. Prin lipsa măsurilor concrete pentru a stopa criza energetică, monstruoasa coaliție PSD – PNL demonstrează că este părtașă la sărăcirea românilor, protejând în schimb interesele băieților deștepți din energie. Cu complicitatea ministrul Economiei, Virgil Popescu, a șefului ANRE, Dumitru Chiriță, și a celorlalți membri ai Guvernului, firmele șmecherilor din energie prosperă în această perioadă, în timp ce populația sărăcește.

2.Și-au împărțit ciolanul și au căpușat instituțiile publice

Apoi, liberalii și pesediștii au fost ocupați în această perioadă să își împartă ciolanul, astfel încât au căpușat și politizat instituțiile publice și companiile de stat. Au devorat tot ce se putea din zona publică, instituție cu instituție și companie cu companie, dorind astfel să-și satisfacă toată camarila din partidele PNL si PSD. Meritocrația a ajuns o glumă bună, iar în funcție sunt promovați oameni incompetenți, dar obedienți șefilor și baronilor politici.

3.Și-au bătut joc de pensionarii români

PNL și PSD au demonstrat că puțin le pasă de soarta pensionarilor români și îi condamnă la sărăcie lucie. Creșterea inflației, explozia prețurilor la energie, lipsa măsurilor sociale și economice coerente duce la creșterea numărului de români aflați în sărăcie. Peste un sfert dintre români sunt, potrivit statisticilor, în sărăcie lucie, iar numărul lor este în creștere.

4.Au gestionat dezastruos pandemia

Guvernul PNL – PSD și-a demonstrat incompetența și în gestionarea pandemiei, iar noul val ne-a prins nepregătiți. Românii ajuns să se imunizeze în masă, iar cei care au șanse supraviețuiesc, în timp ce persoanele răpuse de virus sunt doar niște cifre în statistici. Aceasta este politica sanitară promovată de două partide interesate doar de sifonarea banului public și de procentele din sondajele politice.

5.Sunt pe punctul să dea de gard cu PNRR și România să piardă miliarde de euro pe la Uniunea Europeană

Guvernarea incompetenților este pe punctul de a da de gard și cu Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce ar însemna că România va pierde miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Programul croit de colegii din USR-PLUS și aprobat de Comisia Europeană cuprinde măsuri serioase de reformă pe care politrucii și demagogii din PNL și PSD nu au curaj și nu vor să le implementeze. De acum, fiecare ezitare și întârziere în PNRR se va cuantifica în bani pierduți de comunitățile din România.

6.România a ajuns la o datorie istorică

România are o datorie publica istorică de peste 57 miliarde de euro, trăim pe datorie de câțiva ani de zile si rămâne ca, în viitor, copii noștri să plătească incompetenta guvernanților de acum. Nepăsarea lor o plătim noi toți, pentru că tot ce au sădit aceste 2 partide izvorâte din FSN se întoarce împotriva lor și împotriva românilor. România e jefuita de 30 de ani și se pregătesc alte tunuri de miliarde de euro din bugetul statului.

Acestea sunt doar câteva dintre „mărețele realizări” ale Guvernării PNL-PSD, o guvernare care își bate joc de românii simpli, îi umilește și îi sărăcește. În aceste două luni ne-am convins cu toții cu liberalii și pesediștii sunt la fel: politruci, demagogi și incompetenți. Nu pot și nu vor să pună țara aceasta pe roate și să reformeze instituțiile statului. România are nevoie de stabilitate, România are nevoie de reforme, România are nevoie de investiții. Pentru ca toate acestea să se realizeze, România are nevoie de un guvern activ, un guvern competent, care să fie aproape de cetățeni. Guvernul PNL – PSD nu este și nu va fi niciodată un astfel de guvern deoarece principala țintă a acestei guvernări este jefuirea banului public.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Amenzi de 4 ori mai mari pentru furnizorii de energie sau gaze care greșesc facturile – propunere

Publicat

în

Amenzi de 4 ori mai mari pentru furnizorii de energie sau gaze care greșesc facturile – propunere

PSD vrea ca furnizorii care trimit facturi greșite la energie electrică sau la gaze naturale să fie penalizați cu amenzi de patru ori mai mari decât nivelul actual, spun surse din coaliție, scrie stiripesurse.ro

Propunerea o să fie făcută în ședința coaliției de guvernare. În cazul facturilor greșite primite de clienții casnici, amenzile să fie aplicate de ANPC, iar în cazul facturilor greșit primite de firme, amenzile să fie aplicate de ANRE, ar mai dori social-democrații.

Citește și: Compensarea și plafonarea facturilor la energie electrică și gaze naturale din luna februarie 2022. Cum se aplică noile măsuri

O altă propunere este ca penalitățile să fie aplicate inclusiv pentru facturile din ianuarie.

Electrica Furnizare Discount

Guvernul este așteptat să adopte OUG care introduce noile plafoane/compensări la facturile de energie electrică și gaze.

Ce măsuri pentru plafonarea sau compensarea prețurilor au fost decise de la 1 februarie până la 31 martie:

Scăderea plafonului la energie electrică de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se va percepe 0,68 bani pe KW.

Pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, non-casnici, va fi plafonat preţul la energie electrică la un leu pe KW.

La gazele naturale, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW

Citește mai mult

Politică Administrație

163 de ani de la MICA UNIRE. Radu Cristian, consilier local PSD Sebeș: „Un moment crucial pentru istoria poporului român și temelia formării statului nostru modern”

Publicat

în

163 de ani de la MICA UNIRE. Radu Cristian, consilier local PSD Sebeș: „Un moment crucial pentru istoria poporului român și temelia formării statului nostru modern”

Radu Cristian, consilier local PSD al municipiului Sebeș, a prezentat un mesaj cu ocazia Micii Uniri, comemorată astăzi, aducând aminte de toate valorile care au reprezentat acest eveniment istoric, de o mare însemnătate pentru poporul nostru.

„Astăzi, 24 ianuarie se împlinesc 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Mică Unire”.

A fost un moment crucial pentru istoria poporului român, o dorință colectivă, materializată cu ajutorul elitelor din lumea politică, care au înțeles care este nevoia tuturor românilor, și implicit soluția.

Electrica Furnizare Discount

Unirea Principatelor Române a fost temelia formarii statului român modern, reformele inițiate de către Alexandru Ioan Cuza în domeniul juridic, social și economic, având un rol cheie în dezvoltarea societății noastre la acea vreme.

CITEȘTE ȘI: Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Dragii mei, cu acest prilej vă doresc tuturor multă sănătate, înțelepciune și curaj pentru a merge mai departe și să nu uitați faptul că oamenii care și-au iubit cu adevărat țara, au realizat lucruri mărețe, iar această pagină de istorie, ar trebui să fie o lecție pentru mulți dintre noi.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”, a fost mesajul consilierului local PSD Sebeș.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare