Ministrul Victor Negrescu: Integrarea României în spaţiul Schengen este un drept!

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut luni, 18 iunie 2018, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubačić, în contextul dezbaterilor privind viitorul Europei, dar și al recentului discurs susținut de prim-ministrul olandez Mark Rutte în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

În cadrul discuției au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană, ambele părți stabilind necesitatea identificării de noi modalități de consolidare a dialogului dintre România și Regatul Ţărilor de Jos în domeniul afacerilor europene. Ministrul delegat a evidențiat relaţiile bune existente între cele două state, în special în domeniul economic, subliniind că există puncte asupra cărora România și Regatul Țărilor de Jos pot identifica elemente de convergență.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat dorința României de a se integra în spațiul Schengen, precizând că țara noastră aplică deja dispoziţiile acquis-ului Schengen şi acţionează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuţie semnificativă, asigurând protecția graniței externe a Uniunii Europene prin gestionarea, cu responsabilitate şi eficienţă, a peste 2.000 de kilometri de frontieră.

„Olanda este un partener important pentru România în domeniul afacerilor europene și dorim să promovăm împreună politici și soluții menite să asigure dezvoltarea durabilă a proiectului european. Ținând cont de provocările actuale, reiterăm faptul că țara noastră dorește să participe la toate formele de cooperare menite să aprofundeze integrarea europeană. România respectă de foarte mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen, este un exemplu la nivel european în materie de securitate și de protecție a frontierelor, iar statele care sunt încă reticente față de integrarea noastră trebuie să știe că au la fel de mult de câștigat din apartenența noastră la spațiul comun. România susține o «Uniune de drept și a drepturilor», în care regulile, normele și legislația europeană sunt respectate de toată lumea. În acest context, integrarea României în Schengen este un drept“, a explicat ministrul delegat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

titirca inima rea 21 iunie 2018 at 18:27

Romania nu merita si nu trebuie inca primita in spatiul Schengen. Toti indicatorii importanti arata acest lucru; din punct de vedere economic suntem departe de vest; din punct de vedere al nivelului de trai la fel; coruptia e generalizata la toate nivelurile; din punct de vedere politic se incearca aservirea celor mai mari puteri in stat in mana unui grup de analfabeti si infractori; si atunci mai gagauta, de ce vestul Europei ar avea asa mare nevoie de o piatra de moara ca voi?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...