Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Turismului, Bogdan Trif: Vom vedea dacă vom acorda și în 2019 vouchere de vacanță

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Turismului anunță evaluarea ”eficienței” voucherelor de vacanță”: Vom vedea dacă le vom acorda și în 2019, a spus, vineri, la Constanța, ministrul Bogdan Trif, el menţionând că ANAT a îndemnat ministerul de resort să nu renunţe la acest tip de sprijin în sectorul turistic. 

„Anul acesta, voucherele de vacanţă vin direct în sprijinul atât al cetăţenilor, dar mai ales în sprijinul hotelierilor. Să nu uităm că vorbim de aproape 400 de milioane de euro şi de 1,2 milioane de oameni care beneficiază de aceste vouchere şi fiecare voucher este în valoare de 1.450 de lei, bani care se cheltuiesc în sectorul turistic din România. (…) Ne-am bucurat că ANAT-ul ne-a trimis şi un memoriu în acest sens, în care ne îndeamnă să nu renunţăm nici anul viitor la acest tip de sprijin al sectorului turistic. Deci, facem paşi înainte, poate într-un viitor apropiat vom recupera decalajul pe care România îl are referitor la ţările vecine”, a spus Trif, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului, agenţii economici din mediul privat doresc menţinerea acordării voucherelor de vacanţă.

„Este o discuţie, avem întâlniri cu mediul privat, şi-au exprimat dorinţa ca actualul sistem să rămână, vom discuta, aşteptăm să facem şi o evaluare spre sfârşitul anului, (…) să ne dăm seama de eficienţa acestor vouchere de vacanţă, adică la ce nivel a fost stimulat mediul privat, după care vom face o analiză şi bineînţeles că vom lua o decizie în acest sens”, a afirmat Bogdan Trif.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat vineri, la Constanţa, un protocol de colaborare în privinţa promovării României ca destinaţie turistică, cu Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea