Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ” Românii nu trebuie să se aprovizioneze cu antivirale. Vor fi suficiente pentru a acoperi cererea”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ” Românii nu trebuie să se aprovizioneze cu antivirale. Vor fi suficiente pentru a acoperi cererea”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a asigurat, sâmbătă, că farmaciile vor avea „cantităţi suficiente” de medicamente antiinflamatoare, antitermice și antivirale.

„Peste 700.000 de comprimate, poate chiar mai mult, au plecat ieri sau alaltăieri către farmacii, dar asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să se aprovizioneze, trebuie să ia cantitatea de care are nevoie fiecare”, a spus Rafila, la B1 TV.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul a explicat că sincopele în aprovizionarea cu astfel de medicamente au fost cauzate de faptul că perioada de creştere a numărului de cazuri gripale a coincis cu zilele libere din perioada sărbătorilor, dar şi de unele probleme în aprovizionarea cu materie primă pentru medicamente din China şi India.

În ceea ce priveşte medicamentul antiviral Tamiflu, Rafila a susținut că are informaţii conform cărora distribuitorul a primit o cantitate „foarte mare” de la producător pentru a o distribui în farmacii.

Vineri, 6 ianuarie, Libertatea a scris despre problemele cu aprovizionarea Tamiflu din farmacii. Reporterii care au mers pe teren au constatat că în București, Tamiflu e de negăsit, iar în țară erau doar câteva farmacii care aveau câteva cutii de antiviral.
Florina Bonifate, secretarul general al Colegiului Farmaciștilor din România, a explicat la acel moment pentru Libertatea că „este doar o sincopă în aprovizionare”, iar „situația se va normaliza”.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea