Ministrul propus al Muncii: Analizăm posibilitatea de a acorda familiilor deduceri pentru copii, precum cheltuielile pentru meditații, în cadrul impozitului pe gospodărie

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Familiile ar putea beneficia de deduceri pentru copii, precum cheltuielile pentru meditaţii, dacă se va aplica impozitul pe gospodărie, a declarat, luni, 29 ianuarie, ministrul propus al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după audierile din comisiile parlamentare reunite.

Ea a fost rugată de jurnalişti să detalieze afirmaţia făcută anterior de ministrul propus pentru Educaţie, potrivit căruia există posibilitatea de a se aplica deduceri pentru părinţii care îşi trimit copiii la şcoală.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Aşa este, este în programul de guvernare. Este vorba de impozitul pe gospodărie despre care s-a tot discutat. Există varianta să se dea posibilitatea familiei să deducă cheltuieli pentru copii, cum sunt meditaţii, de exemplu, şi asta va duce la fiscalizarea mai multor venituri. Dar este o întrebare pe care trebuie să o adresaţi Ministerului de Finanţe”, a răspuns Olguța Vasilescu.

Ea a fost a fost validată de comisiile reunite de specialitate pentru funcţia de ministrul al Muncii cu 30 voturi pentru, 15 împotrivă şi două abţineri.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419