Ministrul Muncii: NU va fi introdusă în Codul fiscal obligația patronilor de a nu scădea salariile

Paul Voicu - Primar 2020

NU va fi introdusă în Codul fiscal obligația patronilor de a nu scădea salariile

Ministrul Muncii a declarat că Guvernul nu va introduce în Codul fiscal nicio prevedere care să-i oblige pe patroni să nu scadă salariile nete, după ce plata contribuțiilor va trece de la angajator la angajat. Olguța Vasilescu dă asigurări că acest lucru nu va fi necesar, pentru că reprezentanții patronatelor dau asigurări că actualul nivel al salariilor va fi menținut.

ELIT

Lia Olguța Vasilescu a comentat o declarație a liderului sindical Bogdan Hossu, care avertizase că, dacă angajatorii nu cresc salariul brut, netul angajaților va scădea cu 16%.

„Dl Hossu, cum face de fiecare dată, a interpretat vorbele patronatelor. În momentul în care premierul a întrebat, cu subiect și predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuție, reprezentanții patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, toți au spus: nici gând de așa ceva. Cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod fiscal aduc foarte multe facilități mediului de afaceri”, a spus ministrul.

Mihail David - 2020

Întrebată dacă Guvernul va mai introduce în Codul fiscal o prevedere prin care patronii să fie obligați să nu scadă salariile nete, așa cum spunea recent ministrul de Finanțe Ionuț Mișa, Olguța Vasilescu a răspuns: „Nu mai avem de ce s-o introducem”.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

În ultima perioadă, mai multe voci au avertizat că o eventuală obligare prin lege a mediului privat să menţină salariile nete ale angajaţilor ar putea ridica probleme de constituţionalitate.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Gheorghe branza 1 noiembrie 2017 at 21:47

Mult succes mariuta

parsiva 2 noiembrie 2017 at 11:04

Parca ziceai altceva acum cateva zile , sindicatelor!!! Dracu te mai crede !

moasa 3 noiembrie 2017 at 9:16

Normal ca nu poti obliga patronii sa majoreze salariile! Orice prost a stiut treaba asta dar Olguta abia acum a aflat ca nu e chiar D-zeu pe pamant si ca, daca esti la putere nu poti incalca constitutia si face discriminari cum te taie capul. O sa raspunda pt ce a facut pana acum!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...