Ministrul Muncii: Indemnizațiile pentru creșterea copilului se pot majora de la 1 iulie 2016 – s-au identificat sursele de finanțare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii, a declarat la o televiziune națională că Executivul a identificat sursele de finanțare pentru mărirea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, iar de la 1 iulie acestea vor crește conform legii adoptate de Parlament.

„Lucrurile sunt destul de clare, am preluat două mandate de la preşedintele ţării: unul era să venim cu un proiect de ordonanţă pentru a lămuri nişte lucruri şi a face corecţiile necesare pe salarizare şi al doilea, mi s-a atras atenţia foarte clar, este legat de indemnizaţiile pentru mame. Acest lucru ni s-a spus, acest lucru îl facem”, a spus ministrul, în emisiunea „După 20 de ani”, de la ProTv.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ulterior, ministrul Muncii a precizat că intrarea în vigoare a legii „rămâne o posibilitate foarte mare” până când va exista şi actul normativ privind alocarea unor fonduri suplimentare, de aproximativ 200 de milioane de lei, cât este nevoie pentru aplicarea prevederilor, însă acesta este angajamentul ferm al Guvernului.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dragoş Pîslaru a anunţat că, aşa cum a promis Executivul, la începutul săptămânii viitoare vor intra în dezbatere publică normele de aplicare a legii, sfătuindu-i pe părinţi să le citească şi să sesizeze ministerul dacă există anumite speţe particulare care nu sunt prevăzute în lege.

Sursa: stiripesurse.ro; ProTV.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419