Ministrul Muncii, după o vizită făcută angajatorilor din Alba Iulia: „Sunt în continuare nemulțumită de ANOFM. Nu se implică suficient”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susținut pe contul său de Facebook că, din punctul său de vedere, creșterea indemnizației de șomaj nu este o prioritate urgentă, deoarece persoanele care au rămas fără loc de muncă ar avea mai degrabă nevoie de recalificare imediată.

Reacția acesteia vine în contextul în care reprezentanții Blocului Național Sindical (BNS) au cerut miercuri Guvernului să ia în calcul creșterea indemnizațiilor de șomaj.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ministrul Muncii susține că e în continuare nemulțumită de ANOFM. Aceasta a mai spus că încurajează munca, iar activitatea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) o nemulțumește în continuare.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ea spune că mulți angajatori nu găsesc persoane pe care să le angajeze, iar ANOFM asistă pasivă la această situație.

„Parcă aud vocea angajatorilor din Alba Iulia (unde am fost recent), care îmi spuneau că au de muncă dar că nu găsesc persoane interesate să lucreze. Eu încurajez munca și sunt în continuare nemulțumită de ANOFM că nu se implică suficient. Asistă pasivă la o realitate care pe mine personal mă întristează: angajatori care caută muncitori. Am mai degrabă, de exemplu, o preocupare constantă să fundamentez și să găsesc soluții pentru solicitarea de creștere a indemnizației persoanelor cu dizabilități. Pentru care aș vrea să facem mai mult, inclusiv să îi sprijinim pe cei care pot să lucreze, să fie tratați cu respect”, a scris ministrul.

sursa: gandul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

nasul 10 septembrie 2020 at 22:33

E dezastru ce se petrece acolo. Socrul meu asteapta recalcularea pensiei de 180 de zile si saptamana asta s-a dus peste ei sa vada ce se intampla. Au spus ca numai in luna octombrie va primi decizia ( dar eu ma indoiesc). Sunt si incompetenti si obraznici.

Comentariile sunt oprite