Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii, după o vizită făcută angajatorilor din Alba Iulia: „Sunt în continuare nemulțumită de ANOFM. Nu se implică suficient”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susținut pe contul său de Facebook că, din punctul său de vedere, creșterea indemnizației de șomaj nu este o prioritate urgentă, deoarece persoanele care au rămas fără loc de muncă ar avea mai degrabă nevoie de recalificare imediată.

Reacția acesteia vine în contextul în care reprezentanții Blocului Național Sindical (BNS) au cerut miercuri Guvernului să ia în calcul creșterea indemnizațiilor de șomaj.

Ministrul Muncii susține că e în continuare nemulțumită de ANOFM. Aceasta a mai spus că încurajează munca, iar activitatea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) o nemulțumește în continuare.

Ea spune că mulți angajatori nu găsesc persoane pe care să le angajeze, iar ANOFM asistă pasivă la această situație.

„Parcă aud vocea angajatorilor din Alba Iulia (unde am fost recent), care îmi spuneau că au de muncă dar că nu găsesc persoane interesate să lucreze. Eu încurajez munca și sunt în continuare nemulțumită de ANOFM că nu se implică suficient. Asistă pasivă la o realitate care pe mine personal mă întristează: angajatori care caută muncitori. Am mai degrabă, de exemplu, o preocupare constantă să fundamentez și să găsesc soluții pentru solicitarea de creștere a indemnizației persoanelor cu dizabilități. Pentru care aș vrea să facem mai mult, inclusiv să îi sprijinim pe cei care pot să lucreze, să fie tratați cu respect”, a scris ministrul.

sursa: gandul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea