Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Mediului: Nu există dovezi că ursul împuşcat este acelaşi cu cel care a coborât în localitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Mediului: Nu există dovezi că ursul împuşcat este acelaşi cu cel care a coborât în localitate

Tanczos Barna, ministrul Mediului, declară : „Nu există dovezi ca ursul împuşcat de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acelaşi pentru care s-a emis ordin de derogare pentru că a coborât în localitate.”

„Nu avem poză cu ursul care cobora în localitate. Acolo se vorbea de mai multe exemplare care creează probleme. S-a dat aprobare, s-a emis acel raport pentru un exemplar şi a fost extras un exemplar. Căutăm acum dovada monitorizării şi încercăm să identificăm ursul Arthur ca să putem compara doveile din dosar cu cele care se referă la ursul Arthur. (…) Există un proces verbal în acest sens. Nu există film sau poze. Din acele procee verbale de monitorizare se spunea că era în cursul serii”, spune ministrul mediului, Tanczos Barna, întrebat dacă există vreo dovadă că ursul împuşcat e acelaşi exemplar cu cel care a cauzat pagube.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Mediului, nu există poze în perioada de monitorizare.

În ceea ce priveşte identificarea ursului ucis, ministrul a afirmat că aceasta se va face prin probe ADN.

„Până în momentul apariţiei acestor informaţii în presă, Ministerul n-a deţinut nicio informaţie cu privire la existenţa ursului Arthur, însă certitudinea există în ceea ce priveşte exemplarul recoltat. Din exemplarul recoltat s-au cerut probe ADN şi am trimis la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură. În ceea ce priveşte exemplarul recoltat avem certitudinea şi posibilitatea identificării. Pentru a compara aceste mostre ADN cu ceva vom solicita informaţii de la acele organizaţii care au avut posibilitatea sau au făcut monitorizare. În acelaţi timp vom solicita şi poze, pentru a compara poza din dosarul de extragere cu celelalte poze. Este relativ greu pentru că pozele nu sunt în aceeaşi perioadă, poza de recoltare este din iarnă, pozele celelalte pe care le-am văzut şi eu pe internet sunt din alte perioade, dar certitudinea poate fi oferită de mostrele ADN”, a mai spus ministrul Mediului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea