Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Finanțelor: Persoanele care plătesc datoriile la stat până la sfârșitul lunii decembrie ar putea primi o reducere de minimum 10%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit ministrului Eugen Teodorovici, Agenția Națională de Administrare Fiscală va centraliza până în octombrie toate informațiile privind datoriile pe care persoanele fizice le au la stat, urmând ca, până în 15 noiembrie, oamenii să fie informați cât au de plătit. El a subliniat că se are în vedere acordarea unui discount de cel puțin 10% celor care plătesc până la finele acestui an.

”Octombrie este termenul până la care vom centraliza toate aceste informații și vom pune ca și termen legal, ca să fie coerență în piață, martie 2019, termen de plată, ca și la cei care sunt pe anul acesta cu veniturile estimate pentru 2018. Dar, dacă respectivii plătesc până la final de decembrie, atunci vom propune un discount zic eu substanțial, mai mult de cinci la sută, minimum 10 la sută, pentru că statul n-a avut acel rol activ, el n-a informat contribuabilul când trebuia să-l informeze. Și atunci, dacă tot vii cu o astfel de centralizare, ca să avem momentul zero, trebuie să vii și cu un stimul consistent pentru ca oamenii să-și plătească. Dacă nu, plătesc în 2019, în martie. Îmi doresc foarte tare ca 2018 să fie anul în care efectiv curățăm, stabilim, clarificăm, pentru ca 2019 să fie un an în care să începem și în zona privată curățenia, și în zona de contribuabil, să știe omul ce a avut de plătit, să nu stea să se gândească:oare ce o veni de la ANAF? Acum vine vreo decizie de impunere de mă lasă mască. Oamenii să știe foarte clar: atât am de plătit. Foarte bine. Statul îmi dă un discount dacă plătesc până în decembrie, un alt discount, poate, dacă plătesc până în martie anul viitor. Pentru că statul n-a respectat legea, n-a avut rol activ. În octombrie se finalizează centralizarea, până în 15 noiembrie este, mi se pare, termenul până la care să fie informați oamenii, să știe exact cât au de plătit la final de decembrie și ce discount pot primi dacă o fac atunci și nu până în martie 2019”, a explicat Teodorovici.

Începând din acest an, persoanele fizice trebuie să depună o Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate. Termenul limită pentru depunerea documentului a fost 31 iulie 2018.

Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România și/sau din străinătate, și de către cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.

Pentru depunerea online a Declarației Unice până la 31 iulie 2018 se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Începând cu anul 2019, Declarația Unică se va depune exclusiv online, potrivit legislației fiscale în vigoare.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea