Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu: Bugetul județului Alba va crește cu circa 15 % în 2014 față de 2013

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma declarațiilor făcute astăzi de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, potrivit cărora anul viitor bugetul județului Alba va fi mai sărac cu aproape 200 de miliarde de lei vechi, din cauza deciziei Guvernului de reducere a cotelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, precum și a alocărilor din impozitul pe venit, vicepreședintele administrației județene a ținut să facă câteva precizări.

Astfel, potrivit vicelui CJ Alba, care i-a solicitat clarificări ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, în legătură cu reducerile anunțate de Guvern, bugetul județului va crește cu peste circa 15 la suta in 2014 fata de 2013, ca urmare a unor schimbări legislative, care vor compensa diferența din TVA si impozitul pe venit. Este vorba despre redevența pe exploatarea resurselor minerale (pietriș, sare, cupru, etc) care ar putea să rămână la nivel local, precum și sumele din  impozitele pe terenurile agricole care să meragă direct la bugetule locale.

Florin Roman: Astăzi presedintele CJ Alba Ion Dumitrel a anunțat ca bugetele locale vor fi cele mai mici din ultimii 9 ani. Așa arata cifrele din proiectul de buget. Ca urmare a comunicării acestor cifre am luat legătura cu ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, care mi-a spus ca bugetul județului per total creste cu peste circa 15 la suta in 2014 fata de 2013, ca urmare a unor schimbări legislative. Prima măsura este ca impozitul pe terenul agricol nu va mai merge la București, ci rămâne la nivelul primăriilor si al CJ Alba. Practic va exista o compensare cu diferența din TVA si impozitul pe venit. Se discuta totodata ca o parte din redeventa sa rămână la nivel local. Așadar nu vorbim decat de un proiect, care nu înseamnă cifre finale si mod de calcul final. Tot ministrul Chitoiu m-a asigurat ca nu sunt modificări la cheltuielile de funcționare. Informatia publica trebuie receptionata ca un semnal de atenție, nu ca o chestiune bătută in cuie.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr Ionko Istvan-Petike este un politician din comuna Cetatea de Baltă, care urmează să candideze la Consiliul Local, din partea PNL. Asul său din mânecă, arată precum președintele României, Klaus Iohannis, când acesta era tânăr. Politicianul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea