Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Educației vrea să doteze toate școlile cu tablete, manuale digitale şi catalog electronic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

tabletaRemus Pricopie, Ministrul Educaţiei, spune că România este printre primele ţări care aduc noile tehnologii în şcoli şi că procesul va continua prin dotarea şcolilor, inclusiv a celor din mediul rural, cu tablete, prin realizarea catalogului electronic şi a manualelor digitale pentru toţi anii de studiu.

România este în avangarda ţărilor care îşi racordează şi adaptează sistemul de educaţie la tendinţa mondială de utilizare a tehnologiei informaţiei în procesul de predare – învăţare„, spune ministrul Educaţiei, precizând că acest lucru este confirmat de noul Raport Horizon al Comisiei Europene, realizat în parteneriat cu experţii în tehnologii educaţionale din SUA.

Raportul arată că „îmbunătăţirea abilităţilor digitale şi a accesului la resursele digitale şi deschise sunt esenţiale, nu numai pentru ameliorarea procesului de predare, ci şi pentru crearea unor modele de învăţământ flexibile, care facilitează învăţarea de-a lungul vieţii” şi că este nevoie de acţiuni urgente „în vederea promovării inovării în sălile de clasă„.

Potrivit Ministerului Educaţiei, „România se află înaintea multor state din Uniunea Europeană, fiind conectată la noile tendinţe mondiale de creştere a calităţii procesului educaţional şi a adaptării la realităţile secolului al XXI-lea, prin aducerea tehnologiei mai aproape de şcoală„, prin introducerea manualelor digitale, dar şi prin derularea unor proiecte precum „Internet în şcoala ta”, care presupune conectarea a 2.446 de şcoli din mediul rural şi mic urban la Internet sau prin dotarea unor clase cu produse IT de ultimă generaţie.

În continuare, Ministerul Educaţiei are în vedere mai mulţi paşi: continuarea revizuirii şi modernizării programelor şcolare, urmată de elaborarea unor noi manuale, inclusiv în format digital, pentru toţi ceilalţi ani de studiu (învăţământ primar, gimnazial şi liceal), identificarea resurselor în vederea dotării tuturor şcolilor, inclusiv cele din mediul rural, cu tablete, dar şi elaborarea unui proiect finanţat din fonduri europene pentru realizarea catalogului electronic, care să funcţioneze în tot sistemul de învăţământ.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea