Rămâi conectat

Cultură Educație

Ministrul Educației: ”Vom da un ghiozdan complet pentru fiecare elev, cu manuale și rechizite!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform Constituției, învăţământul obligatoriu este gratuit. Se știe însă, că părinţii trebuie să plătească în fiecare an rechizitele copiilor, uneori chiar şi manualele. Ministrul Educaţiei spune că situaţia se va schimba, iar elevii vor primi la începutul fiecărui an şcolar un ghiozdan cu toate rechizitele necesare. 

 „Avem bani şi pentru un proiect care nu a fost dezvoltat în anii anteriori şi anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Să asigurăm educaţia gratuită, aşa cum spune Constituţia. În acest ghiozdan trebuie să fie manualele pentru care se dă examen, limba romana, matematica etc, şi rechizitele care sunt necesare pe un an întreg. Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o să existe un echipament de sport, care se va acorda cu ajutorul unor vouchere, pentru că este foarte greu să cumperi pentru fiecare copil în parte”, a afirmat ministrul Educaţiei.

În prezent, o parte dintre elevi primesc rechizite, distribuite prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene. Elevii trebuie să fie înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi, iar venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţara.

Noul proiect va asigura rechizite pentru toţi elevii, iar valoarea totală a acestora, pentru fiecare copil, va fi de 100 de euro. Părinţii vor primi şi câte un voucher pe care îl vor putea folosi la achiziţionarea echipamentului de sport pentru copiii lor, conform declaraţiilor ministrului Educaţiei.

Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea