Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educaţiei: Vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli este ilegală. Profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali

Alexandra Mates

Publicat

în

pricopie-remusMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a cerut inspectorilor şcolari, într-o videoconferinţă de vineri, 10 ianuarie, să transmită directorilor de şcoli că vânzarea de cărţi şi auxiliare în unităţile de învăţământ, susţinută de unele edituri, este ilegală, iar profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali, potrivit mediafax.

Pricopie a declarat într-o conferinţă de presă că după situaţia apărută la Şcoala 10 din Capitală, a cerut o întâlnire cu toţi inspectorii generali, generali adjuncţi, directorii Caselor corpului didactic, palatelor copiilor şi reprezentanţii sindicatelor, cerându-le ca în următoarele două săptămâni să aibă întâlniri cu toţi directorii şi să discute problema fondului clasei şi a modului în care aceşti bani circulă în şcoli, ce este permis şi ce nu, dar şi cum să se evite situaţii de corupţie în şcoli.

În videoconferinţă s-a discutat şi despre vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli, „zonă care are o dimensiune ilegală şi care este susţinută de unele edituri din România”. „Profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali. Ca părinte, le cumpăr din magazin, nu din şcoală. Am abordat şi acest subiect. Directorii au obligaţia să meargă în şcoală şi în toate şcolile să se discute această problemă”, a mai explicat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Pricopie declara, în 16 septembrie 2013, că în învăţământ nu există doar frauda de la examen şi că fraudă şi evaziune fiscală este şi atunci când cadrele didactice impun anumite materiale auxiliare, el spunând că e „inadmisibil” să se ceară fondul clasei, acesta fiind opţiunea fiecărui părinte.

Ministrul a catalogat drept „fraudă” şi „evaziune fiscală” decizia unor cadre didactice de a impune elevilor materiale auxiliare. „Legea este aceeaşi pentru toţi. Cine nu înţelege să respecte legea…Nu vorbim doar de frauda de la examen. Este aceeaşi fraudă în momentul în care încerci să impui anumite auxiliare. Când cadrul didactic încearcă să impună anumite auxiliare este tot fraudă. Ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală”, a spus la vremea respectivă Remus Pricopie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea