Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Economiei susține că 8 companii sunt interesate să investească la Cuprumin minim 40 de milioane de euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, Ministrul Economiei Varujan Vosganian a afirmat că dacă nu se vor investi câteva zeci de milioane de euro, Cuprumin Abrud se închide în maxim un an. Pentru că nu are bani să plătească autorizația de mediu, nu are bani de retehnologizare și nu are bani pentru descoperte – lucrare pregătitoare în cariere prin care se îndepărtează stratul de pământ aflat deasupra zăcământului.

Ieri, Vosganian i-a prezentat premierului Victor Ponta lista celor opt companiilor interesate să investească la Cuprumin o sumă care oscileaza intre 40 si 80 de milioane de euro. Trei dintre acestea se află potrivit ministrului în Top 10 din lume.

Potrivit lui Vosganian, plafonul de sus este excesiv, probabil ca cifra finala a ofertei urmand sa fie undeva in jurul nivelului minim.

 „Sunt opt companii, dintre care trei sunt printre primele zece din lume. Despre celelalte cinci nu stiu exact ce sa va spun, pentru ca unele s-ar putea sa fi fost special facute cu contributii de capital in spate pe care, in acest moment, inca nu le identificam”, a declarat Vosganian, citat de Agerpres.

 Ministrul a precizat ca, zilele acestea, a dialogat cu acele cabinete de avocatura care asigura expertiza in cazul privatizarii Cuprumin, dar si cu Ministerul Mediului, pentru a afla care sunt obligatiile de mediu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea