Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină, simbolul birocrației, dispare în 3-5 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină, simbolul birocrației, dispare în 3-5 ani

Sebastian Burduja, ministrul digitalizării și dezvoltării, promite într-o postare pe Facebook că două proiecte vor duce la dispariția în 3-5 ani a celebrului dosar cu șină, considerat simbolul birocrației din România.

”Proiectele gestionate de Autoritatea pentru Digitalizarea României se mișcă bine si ele. Cele mai mari speranțe mi le pun in PSCID, sistemul care va permite o identificare rapidă a fiecărui român care solicită un serviciu public digital. Plus platforma de interoperabilitate, care trebuie dezvoltată in perioada următoare. Aceste două elemente cheie vor aduce, in 3-5 ani, dispariția dosarului cu șină si eliminarea drumurilor între ghisee, prin implementarea principiului “o singură dată” (statul nu are voie să ceară o informație pe care un cetățean deja i-a furnizat-o). Bonus, in curând, aplicația ghișeul.ro”, a scris Burduja.

El a făcut un bilanț al mandatului de ministru, spunând că ”ordonanta pe cloudul guvernamental a fost adoptată de Guvern, iar contractul de finanțare pentru implementarea investiției a fost semnat, ambele borne din PNRR fiind îndeplinite la timp”.

Burduja a dat detalii și despre “spațiul digital comun” între Romania si Republica Moldova, arătând că ”soluțiile excelente dezvoltate de fratii noștri de peste Prut pe parcursul ultimilor 10 ani pot fi calea către transformarea digitală accelerată a Romaniei. Avem multe de învățat si destule punți virtuale de construit peste Prut, de la servicii publice digitale pana la recunoasterea semnăturilor elect


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea