Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul delegat pentru Dialog Social: La Poşta Română există un management defectuos. Singura soluţie, privatizarea

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conferinta PSD Alba01Aurelia Cristea, Ministrul delegat pentru Dialog Social a spus astăzi la Alba Iulia, că la Poşta Română există un management defectuos ca mod de comunicare, iar privatizarea este singura soluţie de rezolvare a situaţiei.

Ministrul crede că legat de stadiul privatizării lucrurile sunt mai complicate şi nu a avut un răspuns concret, dar ca şi părere personală, managementul ca şi mod de comunicare este defectuos.

„Deci în momentul în care ai ajuns manager într-o companie a statului român nu eşti manager pe moşia privată, ci ai grijă de tot capitalul uman şi te raportezi la el ca şi la o componentă socială extrem de importantă şi ca la o resursă cu care tu trebuie să obţii rezultate. Lucru pe care eu nu l-am observat la managerul Poştei Române (…) Au fost concediaţi deja aproape 4.000 de salariaţi anul trecut. Cu acordul sindicatelor au făcut acel acord, au căzut de acord la momentul respectiv că este nevoie şi se impune concedierea acelor aproape 4.000 de salariaţi. A fost acea intervenţie a Guvernului în care plăţile compensatorii au fost asigurate de acolo, în continuare, sigur, Poşta în acest moment are un oarecare profit. Este important să nu folosim şi tot acest profit doar în creşteri salariale, că atunci nu am rezolvat nimic. Însă este important ca acolo să existe o bună credinţă în dialogul care are loc acolo şi într-adevăr interesul de privatizare, pentru că este singura soluţie prin care se poate rezolva situaţia de la Poşta Română”, a afirmat Aurelia Cristea, la o conferinţă de presă a PSD Alba, la care au mai fost prezenţi preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu, deputatul PSD Călin Potor şi Marcela Dărămuş, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Aproximativ 20.000 de angajaţi din Poşta Română au fost, marţi, în grevă japoneză, liderii sindicali ameninţând că dacă cererile angajaţilor nu vor fi soluţionate, vor intra în greva foamei, din această săptămână.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea