Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul de Finanțe nu mai vrea premii în companiile de stat! Marcel Boloș: „Este absolut ridicol”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul de Finanțe nu mai vrea premii în companiile de stat! Marcel Boloș: „Este absolut ridicol”

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a emis declarații referitoare la premiile oferite angajaților din companiile cu finanțare din partea statului.

Într-o conferință de presă susținută luni, Ministrul de Finanțe a subliniat că este complet neadecvat să se discute despre acordarea de premii în companiile susținute financiar de bugetul național în vreme ce statul se străduiește să reducă cheltuielile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Întrebat cu privire la articolul specific din legea fiscală care reglementează faptul că companiile cu capital de stat finanțate din surse proprii nu pot acorda prime angajaților, Boloș a răspuns cu convingere: „În textul legii, nu pot spune exact numărul articolului, dar companiile de stat care înregistrează pierderi sunt interzise să ofere astfel de recompense. Cele care nu înregistrează pierderi sunt supuse, începând de la data intrării în vigoare a legii, acelorași restricții în privința cheltuielilor pe care trebuie să le respecte ca și celelalte companii cu capital de stat. Ar fi complet nepotrivit să discutăm despre premii când statul, instituțiile sale și entitățile subordonate la nivel local depun eforturi susținute pentru a reduce cheltuielile”, a subliniat Boloș în cadrul conferinței de presă desfășurată la Palatul Parlamentului.

Ministrul de Finanțe a adăugat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie, de asemenea, să se conformeze prevederilor legale cu privire la cheltuielile salariale.

„Cheltuielile de personal, începând cu data intrării în vigoare a legii, sunt supuse unor restricții și nu pot depăși salariul unui ministru. Angajații subordonați nu pot beneficia de remunerații care depășesc 80% din salariul președintelui ASF, iar aceste măsuri includ, de asemenea, o reducere a numărului de posturi vacante, gestionarea parcului auto, normative privind consumul de combustibil și multe altele. Până la intrarea în vigoare a legii, nu avem multe opțiuni referitor la salariile din cadrul ASF, însă odată ce legea 296 va fi pusă în aplicare, nu vor mai exista baze legale pentru astfel de cheltuieli”, a subliniat Ministrul Boloș în cadrul conferinței de presă organizate de Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea