// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Ministrul Culturii speră să deblocheze situația amplasării Monumentului Marii Uniri de la Arad, la fel cum a reușit la Alba Iulia

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a spus marţi la Arad, în urma unei discuţii cu prefectul judeţului, Florentina Horgea, că speră să reuşească să deblocheze situaţia amplasării Monumentului Marii Uniri de la Arad, la fel cum a reuşit să rezolve o situaţie similară la Alba Iulia.

“Aşa cum am reuşit să deblocăm situaţia amplasării Monumentului Marii Uniri la Alba Iulia, părţile stabilind în prezenţa noastră soluţiile practice şi eficiente pentru deblocarea situaţiei existente, respectiv etapele care urmează să se desfăşoare, cu responsabilităţile ce le revin, până la finalizarea în timp optim, adică până la 1 Decembrie anul curent, a montării acestui monument, tot aşa nădăjduiesc să deblocăm şi la Arad situaţia amplasării Monumentului Marii Uniri. Avem toată disponibilitatea, şi subliniez acest lucru, toată disponibilitatea pentru a găsi aceeaşi rezolvare, ca la Alba Iulia, şi în municipiul Arad”, a declarat ministrul Culturii, la finalul întâlnirii de la Prefectură.

Ministrul George Ivaşcu a venit la Arad pentru a evalua şi a analiza acţiunile şi evenimentele aflate în pregătire şi care sunt preconizate a se desfăşura în municipiu şi în judeţ cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, precum şi pentru a debloca situaţia amplasării Monumentului Marii Uniri în Oraşul de pe Mureş.

Practic, prin Hotărârea Consiliului Municipal Arad nr. 138/ 16.04.2018, situaţia amplasării Monumentului ar fi trebuit să fie considerată deblocată. Primarul municipiului Arad a fost mandatat să realizeze documentaţia tehnică impusă de lege, cu obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor obligatorii, pentru ca această amplasare să se înfăptuiască, dar după două luni aceasta nu s-a întâmplat.

Ministrul Culturii a mers şi la locul unde urmează să fie amplasat Monumentului Marii Uniri.

“În momentul în care am ajuns la locul unde va fi ridicat Monumentul, am avut plăcuta surpriză de a constata că lucrările de demolare a clădirii care adăpostea atelierele artiştilor plastici arădeni erau în plină desfăşurare, urmând ca în scurt timp municipalitatea să demareze lucrările premergătoare montării Monumentului”, a spus ministrul George Ivaşcu.

La rândul său, prefectul Florentina Horgea a apreciat faptul că au fost demarate lucrările de eliberare a viitorului amplasament al Monumentului, făcându-se un pas important în direcţia amplasării efective a Monumentului.

“Au trecut două luni de când în CLM s-a votat în unanimitate amplasarea monumentului în zona Pădurice, pe locul ocupat de clădirea care adăpostea atelierele câtorva dintre artiştii plastici arădeni, dar până acum nu s-a întâmplat nimic. Ajunşi însă acolo cu ministrul George Ivaşcu, am constat că lucrările de demolare a clădirii erau în plină desfăşurare, ele începând, din câte am înţeles, chiar astăzi. Involuntar, m-am gândit că trebuia să vină un ministru la Arad pentru ca lucrările să fie deblocate”, a declarat presei Florentina Horgea.

În altă ordine de idei, prefectul Florentina Horgea a spus că a discutat cu ministrul George Ivaşcu şi privitor la acţiunile şi evenimentele ce vor fi organizate în acest an la Arad, având ca temă Centenarul Marii Uniri

“Săptămâna viitoare va veni la Arad un secretar de stat din cadrul MCIN, cu care vor fi analizate proiectele preconizare de instituţiile locale în acest an, cu ocazia Centenarului Marii Uniri şi, nu în ultimul rând, am discutat şi despre finanţarea acestor evenimente”, a adăugat prefectul judeţului Arad.

Sursa Agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419