Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Loman: Dăm 70% din subvenție după 16 octombrie. Lichidarea, după 1 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, duminică, în județul Alba, că toate subvențiile vor fi acordate din 16 octombrie în cuantum de 70%, iar de la 1 decembrie se va face lichidarea lor. 

”Vom da subvenţia mai devreme decât de obicei. Toate subvențiile vor începe pe 16 octombrie. Acum ne aflăm în plin proces de verificare în teritoriu, se accesează formularele, se introduc în sistemul electronic în aşa fel încât până pe data de 1 octombrie să fie finalizat tot procesul de pregătire al acordării subvenţiilor începând cu data de 16 octombrie. Vestea bună este că se dau la timp subvenţiile şi vestea şi mai bună este că subvenţiile sunt într-un procent mai mare şi avem acum posibilitatea să dăm 70% ca avans. Începând de la 1 decembrie, să dăm şi plata regulară cum se cunoaște în zonă, lichidarea”, a spus ministrul Agriculturii.

De asemenea, el a precizat că valoarea totală a subvențiilor este de peste un miliard de euro.

”Valoarea subvențiilor din această toamnă va fi de peste un miliard de euro. Le vom acorda la timp şi pentru fiecare specie de animale în aşa fel încât fermierii să poată să folosească aceste sume pentru executarea lucrărilor specifice zonei. Unii le folosesc pentru însămânțarea culturilor, alții pentru rezolvarea problemelor specifice păşunilor, fâneţelor sau să o investească pur şi simplu în construcții adecvate pentru zootehnie”, a mai declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a participat, duminică, la un festival pastoral în localitatea Loman, judeţul Alba, unde şi-a făcut şi cumpărăturile, precizând că tot timpul îşi face piaţa când întâlneşte un producător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea