Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministrul Afacerilor Interne atrage atenția că există un deficit de personal în sistem

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 600 de tineri care au promovat examenul de admitere la Academia de Poliţie au depus, vineri, jurământul militar, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne. Carmen Dan a atras atenţia că există un deficit de personal în sistem.

„Începem anul universitar în forţă, cu una dintre cele mai mari promoţii – avem 580 de studenţi şi în primul semestru al acestui an au venit în rândurile noastre aproximativ 3.000 de absolvenţi, în luna noiembrie, mai aşteptăm să termine şcolile ministerului încă 2.800 de oameni care vor reîntregi marea familie a ministerului. Cu toate acestea, avem încă un deficit, cel mai mare fiind în Poliţie, undeva la 16%, Jandarmerie – 9%, Pompieri – 10%, însă suntem foarte determinaţi să acoperim acest deficit în continuare”, a declarat Carmen Dan.

Ea a precizat că strategia de recuperare a deficitului este conform calendarului, iar la finalizarea termenului preconizat se va putea spune că nevoia de personal din cadrul ministerului a fost acoperită într-un timp eficient, cu oameni bine pregătiţi.

Seria 2018 este formată din aproximativ 400 de băieţi şi 200 de fete, studenţi la specializările Drept, Poliţie, Jandarmi, Pompieri, Poliţie de frontieră şi Penitenciare.

Cea mai mare medie de admitere de anul acesta a fost 10, obţinută de un candidat înscris pentru locurile la Pompieri.

Cinci dintre cei mai noi studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” sunt elevi olimpici naţionali la Limba spaniolă, Istorie, Limba rusă şi Limba franceză.

Alţi cinci studenţi beneficiază de prevederile Ordinului de Ministru privind şcolarizarea în unităţile de învăţământ ale MAI a copiilor angajaţilor răniţi sau decedaţi în misiune.

De asemenea, 25 dintre studenţii care au promovat anul acesta examenul de admitere la Academia de Poliţie provin din rândul minorităţilor naţionale.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea