Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministerul Sănătăţii pune presiune pe farmacii să fie aprovizionate cu medicamentele compensate

Ziarul Unirea

Publicat

în

nicolae banicioiuFarmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate sînt obligate să aducă, în 24 de ore, medicamentele compensate şi gratuite pentru bolile acute, în cazul în care s-au epuizat. De asemenea, au obligaţia ca în 48 de ore să se aprovizioneze şi cu cele pentru suferinţele cronice. În caz contrar, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că farmaciile respective riscă să rămînă fără contract.

„În condiţiile în care un pacient solicită un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are în stoc medicamentele compensate la preţuri mai mici sau egale cu preţul de referinţă, aceasta are obligaţia de a se aproviziona în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi 48 de ore pentru cele cronice. În niciun caz farmacia nu trebuie să propună pacientului un medicament mai scump“, a spus ministrul Sănătății.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au demarat verificări privind respectarea obligaţiilor pe care le au farmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare