Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Sănătăţii a fost suplimentat cu peste 76 milioane lei pentru plata arieratelor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat de Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, cu peste 76 milioane lei, pentru plata până la sfârşitul lunii mai a arieratelor acumulate de către spitalele din reţeaua ministerului şi subordinea autorităţilor publice locale. Arieratele reprezintă acele plăţi restante cu o vechime mai mare de 90 de zile.

Legea finanţelor publice prevede în mod clar că Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea unor „cheltuieli urgente sau neprevăzute” apărute în timpul exerciţiului bugetar.

Prin ordonanţă de urgenţă aprobată săptămâna trecută, Executivul a decis însă că, prin derogare de la Legea finanţelor publice, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pot fi alocate, până la sfârşitul acestui an, prin hotărâre de guvern, sume şi pentru plata arieratelor înregistrate de spitalele din subordinea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale.

Achitarea arieratelor de către autorităţile locale este unul dintre principalele angajamente asumate constant de România în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi nerespectat de fiecare dată.

Premierul Victor Ponta a declarat recent că, în momentul de faţă, România nu îndeplineşte criteriul, dar că acesta trebuie îndeplinit până în iunie, când este board-ul FMI, şi că, în caz contrar, acordul cu Fondul nu va intra în boardul instituţiei financiare.

Acordul cu FMI expiră în vara acestui an, iar autorităţile de la Bucureşti şi-au propus să încheie o nouă înţelegere financiară.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea