Ministerul Justiției: DNA a cerut documente în legătură cu ordonanța privind Codurile penale și proiectul de grațiere

Ministerul Justiției a confirmat că a primit miercuri o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale, precum și cu proiectul de lege referitor la grațiere.

„În cursul zilei de ieri, 1 februarie 2017, Ministerul Justiției a primit solicitarea Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție — de a transmite, până la data de 2 februarie, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea Ordonanței de urgență a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate și completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal și Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și cu proiectul de lege adoptat de Guvernul României pentru grațierea unor pedepse”, se arată într-un comunicat al MJ transmis joi, 2 februarie.

ELIT

MJ arată că, prin aceeași adresă, DNA a solicitat transmiterea documentelor — rezultate ca urmare a corespondenței interinstituționale și interne — scrise sau prin poștă electronică, cu privire la cele două acte normative menționate, precum și precizarea numelui, prenumelui și a datelor de identificare în cazul persoanelor care au participat la redactarea, întocmirea și/sau avizarea celor două proiecte.

Conform adresei DNA, documentele au fost solicitate în interesul urmăririi penale efectuate într-un dosar aflat pe rolul Direcției Naționale Anticorupție.

„Față de acest demers, Ministerul Justiției subliniază faptul că modificarea legislativă menționată a fost și este asumată de conducerea Ministerului Justiției în exercitarea atribuțiilor statutare și legale. Considerăm că declanșarea unei anchete de către DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonanțe de urgență este o gravă imixtiune în activitatea autorității executive și o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituționale”, declară MJ.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Comunicatul de presă al MJ vine după ce procurorul general Augustin Lazăr a declarat joi dimineața că la DNA există în investigare un dosar în legătură cu adoptarea ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

„Există o anchetă a DNA și pentru mai multe date vă rog să consultați Biroul de presă al DNA. Adică să fie niște date concrete, să nu vă spun niște lucruri care nu sunt riguros exacte. (…) Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură”, a spus Lazăr, înainte de începerea ședinței CSM.

sursa: Agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

ss 2 februarie 2017 at 12:45

In ce tara normala procurorii intervin in ACTUL LEGISLATIV ? Unde este separatia puterilor in STATUL de DREPT promovat de Klaus ? Va spun eu unde… in RUSIA ca asa asta este modelul pe care il dorea Klaus cand spunea „VREAU GUVERNUL MEU”. Lasa ca o sa va iese pe nas bai prostilor ce faceti in aceste zile. Pregatiti-va de securism !

Adi 2 februarie 2017 at 13:32

Ce-i cu ele ? ALTA INTREBARE………….

Nu prostiei 2 februarie 2017 at 19:44

Eu zic sa punem dna-ul sa conduca toate firmele private si de stat, sa dea legi sa le aplice si sa judece dupa legile facute de ei. Romania s-a intors in stalinism, catuse peste tot…….. in timp ce austriecii ne mulg de paduri si petrol, ne polueaza si se opun cresterii salariului minim. Totul se reduce la bani, amaratul de angajat traieste prost cu 300 e/luna iar bogatii bogatilor manipuleaza oamenii de buna credinta sa iasa in strada pt ca se uita la cresterea salariului minim cu 200 de lei.

eneea 3 februarie 2017 at 9:22

SA CONDUCA LULUTA PARLAMENTUL, GUVERNUL SI PRESEDENTIA CE ZICETI ?

jean 3 februarie 2017 at 10:48

subscriu !

Comentariile sunt oprite