Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Finanțelor: CAS și CASS ar putea fi reținute la sursă în cazul drepturilor de autor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contribuțiile de asigurări sociale și de la sănătate ar putea fi reținute la sursă în cazul drepturilor de autor, reiese din informațiile transmise, joi, de reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

”Pentru CASS se analizează posibilitatea reintroducerii mecanismului de reținere la sursă, atât pentru DDA-uri, cât și pentru veniturile din arendă și din asocieri cu persoane juridice”, se arată într-un document al instituției.

O altă posibilitate este ca anumite categorii să fie exceptate de la plata CASS.

”Se analizează posibilitatea exceptării de la plata CASS pentru venituri din drepturi de proprietate intelectuală a următoarelor categorii de persoane: pensionarii, copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18-26 ani dacă sunt elevi, inclusiv absolvenții de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenți, precum și tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecție a copilului”, menționează sursa citată.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea