// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ministerul Educației vizează dublarea locurilor pentru medicina militară la universitățile din București și Târgu Mureș

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, luni, la Târgu Mureș, într-o conferință de presă, că este nevoie de un număr mai mare de medici militari și vizează, față de anul trecut, dublarea numărului de locuri pentru medicina militară la universitățile din Târgu Mureș și București.

Principalul motiv pentru care aş dori să mă văd cu rectorul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureș este cel legat de finanţarea locurilor pentru medicii militari. Aici, aşa cum ne-am angajat, este nevoie de un număr mai mare de medici militari și vreau să vă asigur că în funcţie de capacitatea de şcolarizare pe care o are universitatea, voi acorda finanţare pentru numărul maxim de locuri pe care ei pot să îl facă pentru medicina militară. Acelaşi lucru îl vom face şi pentru Universitatea din Bucureşti, unde există astăzi deschidere pentru această specializare, fapt pentru care, faţă de anul trecut, eu cred că vom dubla numărul de locuri pentru medicina militară. Am avut o discuție cu domnul ministru Fifor. Dânșii au spus că în jur 100 de locuri e foarte bine, eu am spus că putem şi peste 100 dacă universităţile pot să facă acest lucru”, a spus Liviu Pop.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că a cerut să i se facă o analiză la nivelul universităților.

Ministerul de Interne spunea că are un deficit de aproape 400 de locuri în zona aceasta. Şi atunci dacă noi, anul acesta, finanţăm 100 de locuri şi an de an vom finanţa minim 100, acoperim acest deficit de cadre medicale, nu numai pe zona militară, ci şi pe celelalte zone () Vom da mai multe locuri pentru medicina militară şi da, vom da mai multe locuri pe priorităţile României, inginerie, informatică şi profesori pentru învăţământul preuniversitar”, a mai spus Liviu Pop.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook