Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ministerul Educației vizează dublarea locurilor pentru medicina militară la universitățile din București și Târgu Mureș

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, luni, la Târgu Mureș, într-o conferință de presă, că este nevoie de un număr mai mare de medici militari și vizează, față de anul trecut, dublarea numărului de locuri pentru medicina militară la universitățile din Târgu Mureș și București.

Principalul motiv pentru care aş dori să mă văd cu rectorul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureș este cel legat de finanţarea locurilor pentru medicii militari. Aici, aşa cum ne-am angajat, este nevoie de un număr mai mare de medici militari și vreau să vă asigur că în funcţie de capacitatea de şcolarizare pe care o are universitatea, voi acorda finanţare pentru numărul maxim de locuri pe care ei pot să îl facă pentru medicina militară. Acelaşi lucru îl vom face şi pentru Universitatea din Bucureşti, unde există astăzi deschidere pentru această specializare, fapt pentru care, faţă de anul trecut, eu cred că vom dubla numărul de locuri pentru medicina militară. Am avut o discuție cu domnul ministru Fifor. Dânșii au spus că în jur 100 de locuri e foarte bine, eu am spus că putem şi peste 100 dacă universităţile pot să facă acest lucru”, a spus Liviu Pop.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că a cerut să i se facă o analiză la nivelul universităților.

Ministerul de Interne spunea că are un deficit de aproape 400 de locuri în zona aceasta. Şi atunci dacă noi, anul acesta, finanţăm 100 de locuri şi an de an vom finanţa minim 100, acoperim acest deficit de cadre medicale, nu numai pe zona militară, ci şi pe celelalte zone () Vom da mai multe locuri pentru medicina militară şi da, vom da mai multe locuri pe priorităţile României, inginerie, informatică şi profesori pentru învăţământul preuniversitar”, a mai spus Liviu Pop.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea