Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Educației solicită peste 3 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară. Cum vor fi folosiți banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației solicită peste 3 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară. Cum vor fi folosiți banii

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumei trei miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară.

Banii ceruți în baza respectivului proiect ar urma să fie cheltuiți pentru plata salariilor profesorilor din învățământul preuniversitar și universitar, dar și a burselor studenților și elevilor pe luna noiembrie. Este a doua oară când Ministerul Educației solicită fonduri guvernamentale în acest scop.

Potrivit notei de fundamentare, Ministerul are nevoie:

– Pentru funcționarea în condiții optime a activității ministerului și al unităților din subordinea și coordonarea acestuia este necesară suma de 2.085.847 mii lei.

”Menționăm că suma solicitată este necesară pentru acoperirea cheltuielilor salariale aferente lunii noiembrie, cu plată în 14 decembrie 2023, având în vedere prevederile OUG nr. 45/2023 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, respectiv OUG nr. 57/2023 pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul naţional de învăţământ de stat prin care au fost majorate drepturile salariale ale personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, se precizează în nota de fundamentare.

Pentru alte cheltuieli:

– Este necesară suma de 466.363 mii lei pentru asigurarea drepturilor salariale aferente cadrelor didactice din învățământul superior de stat, finanțarea de bază, subvenții pentru cămine-cantine studențești, precum și alte unități din subordinea/coordonarea Ministerului Educației.

– Suma de 434.611 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor cu bursele elevilor din învățământul preuniversitar, pentru plata burselor aferente lunii noiembrie 2023, cu termen de plată 15 decembrie 2023.

– suma de 28.767 mii lei pentru plata burselor studenților din învățământul universitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea