Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Apelor și Pădurilor vizează din 2019 urmărirea tuturor mașinilor care transportă lemne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Apelor și Pădurilor vizează, din a doua jumătate a anului 2019, monitorizarea prin GPS a tuturor mașinilor care transportă masă lemnoasă, a spus, vineri, în județul Alba, ministrul Ioan Deneș.

Ministrul Ioan Deneș a declarat, vineri, presei, după o întâlnire cu reprezentanți ai sectorului silvic, că ministerul vizează dezvoltarea programului informatic SUMAL, prin care se monitorizează masa lemnoasă exploatată, astfel încât în a doua parte a anului 2019 toate mașinile urmărite prin GPS, dacă simulările care pentru acest proiect vor avea un feedback pozitiv.

”Da, este în analiza ministerului să facem acest lucru și să-l implementăm în SUMAL. SUMALUL este conform legii și conform contractului cu STS-ul în dezvoltare în anul 2018, până la sfârșit, iar în primele șase luni ale anului 2019, se vor face simulări pe această dezvoltare pentru că știți foarte bine că până anul trecut a fost dezvoltat de către o firmă privată, s-a renunțat la această colaborare de către decidenții de la nivelul ministerului de anul trecut. Se dezvoltă acest program cu STS-ul (…) în colaborare cu noi, iar după cele șase luni de simulare va intra noul program în funcțiune. Deci în partea a doua a anului 2019”, a spus Ioan Deneș.

Întrebat, din nou, dacă în a doua parte a anului 2019 toate mașinile care transportă lemne vor avea GPS, Ioan Deneș a spus: ”Dacă simularea ne dă că acel feedback e unul corect. Dacă într-adevăr își atinge eficiența urmărirea. Noi credem că își va atinge eficiența pe care noi o preconizăm, că va avea această urmărire prin GPS a transportului de masă lemnoasă”.

Investiția este a Ministerului Apelor și Pădurilor, în colaborare cu STS-ul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea