Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Miliardarul Ilie Carabulea, patronul Atlasib condamnat definitiv la 1 an şi 6 luni închisoare într-un dosar instrumentat de DNA Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ilie Carabulea, patronul companiei de transport Atlasib Holding Sibiu a fost condamnat definitiv la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi definitiv Florin Nicuşor Apostu, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru luare de mită; Tiberiu Narcis Popescu,  fost ofiţer SRI Sibiu, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru dare de mită, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba – Iulia la data de 8 decembrie 2010.

Prin decizia penală nr. 1.300 din 25 aprilie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului APOSTU FLORIN NICUŞOR, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: luare de mită (5 infracţiuni), trafic de influenţă (două infracţiuni), fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, reţinere sau distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului (două infracţiuni), fals în declaraţii, fals material în înscrisuri oficiale (56 infracţiuni) şi uz de fals (56 infracţiuni).

Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului POPESCU TIBERIU NARCIS, fost ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: dare de mită (2 infracţiuni), complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului, complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

 Condamnarea inculpatului CARABULEA ILIE, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: dare de mită şi cumpărare de influenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea