Rămâi conectat

Curier Județean

Miliardarul Benyamin Steinmetz, fost investitor la Roșia Montană, va fi predat autorităților din România: Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miliardarul Benyamin Steinmetz, fost investitor la Roșia Montană, va fi predat autorităților din România: Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare

În cursul zilei de miercuri, 11 octombrie, Alina Gorghiu, ministrul justiției, a anunțat, că instanța cipriotă a decis predarea lui Steinmetz Benyamin autorităților din România. Decizia nu este definitivă. Potrivit Ministerului Justiției, în decembrie 2020, Steinmetz Benyamin a fost condamnat definitiv, de ÎCCJ, la pedeapsa de cinci ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare de către Curtea de Apel Brașov.

Gorghiu a anunțat, miercuri, că instanța cipriotă a decis predarea lui Steinmetz Benyamin autorităților din România, în conformitate cu prevederile Deciziei-cadru 2002/584/JAI, precizând că decizia nu este definitivă. Termenul în care poate fi atacată cu apel este de trei zile.

Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, a sprijinit cu toate datele necesare instanțele cipriote, în vederea oferirii garanțiilor că sunt respectate standardele CEDO în ceea ce privește condițiile de detenție, a mai transmis ministerul.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare