Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mii de români continuă să vină în valuri în țară: Cozi interminabile în vămi pentru a noua zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii stau la cozi interminabile pentru a intra sau a ieși din țară pentru a noua zi. Sâmbătă, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 37.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 18.900 mijloace de transport, anunță Poliția de Frontieră.

Conform sursei citate, pe sensul de intrare au fost aproximativ 19.500 persoane cu 9.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 17.500 persoane cu 9.000 mijloace de transport.

„Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată, prin cele 11 puncte de frontieră, de aproximativ 25.400 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (7.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.500 de persoane cu 6.700 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.687 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 3.491 (din care 1.475 pe jos), PTF Borş – 1.296, PTF Petea – 363, PTF Nădlac II – 413, PTF Vărşand – 34 etc.”, precizează Poliția de Frontieră.

Sursa menționează precizează că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

„În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 63 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 49 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 2.500 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 23.800 lei”, arată Poliția de Frontieră.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea