Rămâi conectat

Actualitate

MII de persoane își ANULEAZĂ programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca, conform datelor CNCAV

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vaccinul AstraZeneca este, de mai mult timp, cel mai controversat ser anti-COVID-19. Însă, după ultimele evoluții, mai multe state au decis inclusiv sistarea administrării vaccinului.

Din cele 200.000 de persoane înscrise la vaccinarea cu AstraZeneca, 9.000 și-au anulat programarea, reprezentând un procent de 4,5%, au precizat, vineri, reprezentanții Comitetului național pentru coordonarea campaniei de vaccinare (CNCAV).

CNCAV precizează că vaccinarea este un act benevol și au existat situații în care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat sau amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca.

România a oprit temporar de la utilizare dozele dintr-un lot de vaccin AstraZeneca.

Conform CNCAV, până acum au fost inoculate 77.000 de doze din lotul ABV2856 AstraZeneca, iar peste 4.000 de doze din acest lot au fost oprite temporar de la utilizare și în România, ca măsură de precauție.

„Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România”, precizează CNCAV.

Măsurile au fost luate după ce autoritățile italiene au anunțat joi că nu vor mai permite vaccinarea anti-Covid din lotul ABV 2856. Decizia a fost luată după decesul a două persoane, ulterior vaccinării. Între motivele suspendării se află faptul că a cauzat probleme de coagulare a sângelui, potrivit agenției italiene Ansa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea