Mihnea Costachi și Radu Ţâmpea debutează astăzi în Campionatul Mondial Școlar la șah

Tinerii șahiști albaiulieni Mihnea Costachi și Radu Ţâmpea debuteazp astăzi în Campionatul Mondial Școlar, competiție organizată pentru a doua oară în ultimii cinci ani la Iași, principalul centru șahist din Romania. Startul competiției era programat sâmbătă, însă condițiile meteo nefavorabile din Moldova au împiedicat mai mulți participanți să ajungă la Iași în timp util, motiv pentru care FIDE (Federația Internaționala de Șah), a aprobat decalarea cu o zi a startului.

Municipiul Alba Iulia este reprezentat în competiție de doi participanți. Mihnea Costachi, elev al Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” va lua startul în cadrul categoriei elevi sub 17 ani, fiind cotat ca favorit la obținerea unei medalii. Radu Ţâmpea, elev al Școlii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, are și el șanse la o clasare fruntașă la categoria elevi sub 11 ani.

Competiția, la care participă aproape 600 de șahiști din peste 40 de țări, se va desfășura pe parcursul a 9 runde în sistem elvețian, urmând a se încheia duminică 30 aprilie. Organizarea acestui turneu în România este parte a eforturilor Federației Române de Șah de promovare a introducerii șahului în școli ca materie opțională.

În prezent zeci de mii de elevi și preșcolari din România studiază sub diverse forme sportul minții, cel mai mare număr fiind înregistrat la Iași, unde peste 7.000 de copii studiază șahul, dar foarte probabil capitala moldavă va fi depășită curand de Bucuresti, acolo unde în ultimii ani dezvoltarea șahului școlar a cunoscut un mare avânt.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...