Mihai Tudose: Majorarea accizelor la carburanţi nu va genera creşterea preţului benzinei şi motorinei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Mihai Tudose a dat asigurări miercuri seara la un post de televiziune că majorarea accizelor la carburanţi nu va genera creşterea preţului benzinei şi motorinei.

Premierul a mai afirmat  că, în caz contrar, statul ar putea „umbla” la redevenţele petroliere, precizând că nu vorbește de șantaj la adresa companiilor pertoliere.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Mihai Tudose a spus că au loc discuții cu reprezentanții companiilor care vând benzină și motorină, astfel încât consumatorii să nu fie afectați și a precizat că introducerea accizei era necesară pentru lucrările majore de infrastructură.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Nu-i va influența negativ (pe romani – n. red.), pot să-i asigur. Avem discuții și, dacă ne înțelegem, asta e, o facem.”

Mihai Tudose a precizat că, în 2016, acciza a fost scoasă și nu a scăzut prețul la benzină și motorină, iar ”companiile au demonstrat că nu prea au avut nici profit”.

„Ia să vedem, dacă o punem la loc (acciza – n.red.) cresc? Eu cred că nu vor creşte. Totuşi perioada aia de romantism când făceau ce voiau pe aici s-a cam închis”, a afirmat şeful Guvernului, potrivit news.ro.

Sursa: stiri.tvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

mike 10 august 2017 at 22:47

Acize rovinete — taxe. iar drumuri — nothing– Daca tot ginditi cu dovlecii aia goi — cu toate aceste taxe — care string multi bani nu faceti altceva deci gargara politica — In final — nu se va scumpi carburantii– ?? realy? — carburantii au preturile dictate de piata carburantilor nu de guvern — apo ,i scumpirea acizelor nu inseamna mai multi bani la litru? Ce gluma proasta domnule–

stef 11 august 2017 at 13:53

Si atunci de ce dracului le introduci?Daca vor vreste,blestemati sa fiti toti cei care sustineti aceste accize.

Comentariile sunt oprite