Mihai Mincă, la prima experiență externă, în Ungaria, la Kisvarda, după ce a fost erou la meciul de baraj, salvând FC Voluntari!

Portarul albaiulian Mihai Mincă ve bifa prima experiență externă, acesta semnând cu Kisvarda, echipă nou-promovată în prima ligă a Ungariei, după ce s-a despărțit zilele trecute de FC Voluntari, al cărui erou a fost la barajul pentru supraviețuire cu Chindia Târgoviște.

Pentru fostul unirist, sezonul 2017-2018 s-a dovedit unul tumultuos, disponibilizat de la CFR Cluj, ajuns în Liga a 3-a la ACS Șirineasa, apoi la FC Voluntari, unde s-a salvat dramatic de la retrogradare.

ELIT

Fotbalistul a ajuns la un acord cu formația maghiară Kisvarda nou promovată în prima ligă din Ungaria, orașul fiind situat în nord-estul țării vecine, aproape de Slovacia și Ucraina, o localitate mică, undeva la 16.000 de locuitori.

Un club reînființat în 2013, ce evoluează pe un stadion cu o capacitate de 3600 de locuri, ce mai are încă un român în efectiv, fundașul Sergiu Oltean (fost în lotul sezonului trecut, a evoluat la FC Bihor, FC Brașov, FC Botoșani și FC Baia Mare), a terminat campionatul precedent pe locul secund în eșalonul al doilea al fotbalului maghiar. Transformările majore prin care trece FC Voluntari în această perioadă, pleacă Adi Mutu, a venit Ioan Andone – manager general, l-au inclus și pe  Mihai Mincă, 13 jucători părăsind, din diverse motive gruparea ilfoverană. Ex-uniristul Mihai Mincă (33 de ani), salvatorul grupării ilfovene la loviturile de departajare din barajul cu Chindia Târgoviște, a plecat în Ungaria, la nou-promovata Kisvarda. În returul barajului de la Târgoviște, Mincă a apărat toate cele trei lovituri de departajare executate de jucătorii Chindiei.

Sursa foto: FC Voluntari

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...