Rămâi conectat

Curier Județean

Mihai Coșer: „Cu aerele unui adolescent plin de coșuri Asocierea RER Vest-RETIM a ținut să spună, repetat și apăsat, că Polaris o are „mică”

Publicat

în

Mihai Coșer: „Cu aerele unui adolescent plin de coșuri Asocierea RER Vest-RETIM a ținut să spună, repetat și apăsat, că Polaris o are „mică”

Mihai Coșer, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia face o radiografie a modului cum Asocierea RER Vest-RETIM a preluat managementul deșeurilor din oraș și a degringoladei la care au contribuit și foștii operatori și administrația locală a municipiului.

„În ultima scriere, despre preluarea serviciului de salubritate din Alba Iulia de către un nou operator, am acuzat felul în care RER VEST RETIM au înțeles să înceapă legătura cu orașul absolutizând negativ activitatea fostului operator. Cu aerele unui adolescent plin de coșuri, aflat la nici măcar primul sărut, dacă îmi e permisă comparația, Asocierea RER Vest-RETIM a ținut să spună, repetat și apăsat, că Polaris o are „mică”. Dinainte să convingă cetățenii că e un Terente al lucrului bine făcut. Mai lipsea un status la pagina oficială – a noastră ridică mai mult și mai des.

Am decis, printr-un sistem firesc al alternanței, să spun că treaba făcută de RER-Vest RETIM, în primele zile de contract, nu e chiar catastrofală. Dar nici nu mi-a dat o vagă senzație că ar fi mai bine. E fix așa cum mi-am imaginat că va fi. Cu o discrepanță uriașă între cum se cred și cum sunt cu adevărat. Și, cu siguranță, doar se cred! Că la toată această degringoladă au contribuit și cei de la Polaris, că sistemul cedează și e copleșit inclusiv de ignoranța beneficiarilor, aproape că nu mai contează. Menajer la plastic, inerte la rezidual, pubele golite în fața casei etc. Fără nicio amendă privitor la neîndeplinirea indicatorului de colectare selectivă.

Electrica Furnizare Discount

Ce deranjează cel mai tare este că din această tranziție lipsesc fix cei care ar fi trebuit să medieze și să anticipeze consecințele de a lăsa două firme să cadă la pace, fără efortul minim de a le supraveghea. Acum era cazul ca primarul să vadă ce se-ntâmplă pe strada ta, în curtea spitalului etc. Să aplice situației decizie, sancțiuni și soluții ce pot corecta! În schimb, doar a privit bălăcăreala, fără să realizeze că-l privește direct, prin lege.
Cu plămânul plin de patriotism, de aproape că-i pușca tricolorul din piept și-i sărea fularul tricolor peste masca tricoloră, primarul Pleșa pare să fi uitat că administrarea unui oraș nu se rezumă la a depune coroane și împărțit diplome de cetățean de onoare. După ani de zile în care au fost ținuți, precum niște prizonieri ai adiționalelor, într-un serviciu pe care-l pierduseră la licitație, cei de la Polaris își iau, în sfârșit, pubelele și pleacă în alte zări. Iar în locul lor au venit, cu niște mii de zile întârziere, cei de la RER Vest – RETIM.

Ai fi zis că e și interesul primarului ca tot acest proces să decurgă lin, fără probleme, căci până la urmă, chiar dacă e vorba de firme private, care au un contract cu ADI Salubris și nu direct cu Primăria, lumea tot numele primarului îl ia la dans, în gând, atunci când gunoaiele stau mormane printre blocuri ori pubelele de la case sunt uitate cu zilele. Ai fi zis că după lunile acelea multe, în care Alba Iulia era sufocată de gunoaie, iar Pleșa a fost mut ca gâsca și a privit doar cu ochi de melc spre Galda și toată tărășenia, măcar de data asta se va mișca și va media toată această tranziție.

N-a fost să fie. Dacă așa s-a comportat atunci când printre blocuri se formau munți de gunoaie, nici nu știu de ce ne-am aștepta ca acum să fie altfel, să fie normal. Poate va veni de la Consiliul Local soluția. Când vor decide să amenajeze spațiile de depozitare a deșeurilor, să îngrădească zonele de pubele, să le doteze cu camere de luat vederi, să introducă un regulament în care să existe și sancțiuni pentru cei care nu respectă colectarea selectivă, ei bine, poate că atunci vor decide să doteze acele zone și cu câte un bust, cu o statuie, cu o cruce de piatră. Cu ceva, orice, unde să poată Pleșa depune și o coroană, că poate așa mai ajunge și prin zonele unde se face și nu prea colectare, că de „plimbat pe strada ta” s-a tot plimbat, ca un veritabil turist în propriul său oraș”, a scris Mihai Coșer pe blogul personal.

Publicitate

Curier Județean

O nouă investiție în Aiud, ce va crea circa 100 de locuri de muncă. O firmă daneză care produce papuci de lână își extinde activitatea

Publicat

în

O nouă investiție în Aiud, ce va crea circa 100 de locuri de muncă. O firmă daneză care produce papuci de lână își extinde activitatea

O nouă hală de producție va fi construită în Aiud, de către firma Glerups, care va crea aproape 100 de locuri de muncă pentru aiudeni. Produsele realizate de Glerups urmează să fie exportate în toată lumea, urmând să fie produse doar la Aiud cu materiale 100% ecologice.

Compania daneză Glerups, care realizează încălţăminte din lână, dezvoltă operaţiunile de producţie din România cu o nouă hală şi vrea să angajeze 100 de oa­meni la Aiud, judeţul Alba, spun reprezentanţii Invest in Aiud, o asociaţie menită să promoveze investiţiile în oraş. Informaţiile au fost confirmate şi de reprezentanţii firmei.

Toate modelele Glerups sunt creionate în Danemarca şi produse doar în România, scrie pe site-ul propriu. Compania daneză, o afacere de familie ale cărei baze au fost puse în urmă cu mai bine de 50 de ani, a intrat pe piaţa locală în 2005, cu o fabrică în oraşul Aiud din Alba. Aici lucrează deja peste 100 de oameni, spun reprezentanţii companiei care a avut în 2020 afaceri de 15 mil. lei, cel mai ridicat nivel de până acum. Extinderea producţiei are loc în acelaşi oraş de circa 25.000 de locuitori.

Electrica Furnizare Discount

Glerups Ro din România a avut în 2020 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri de 15 mil. lei, în urcare de la 14,6 mil. lei în anul anterior. În aceeaşi perioadă, profitul s-a dublat la 1,6 mil. lei. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ea s-a dublat între 2017 şi 2020. Odată cu dezvoltarea producţie din oraşul Aiud, aici fiind şi prima fabrică, businessul ar urma să crească.

Brandul de încălţări Glerups – sub care au fost iniţial produşi doar papuci de casă, dar care s-a extins apoi şi în segmentele de ghete şi pantofi de lână – a fost inclus de publicaţia americană New York Times pe lista celor 52 de lucruri apreciate de jurnaliştii ziarului.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Curier Județean

103 tablete cu acces la internet pentru elevii din Bucerdea Grânoasă, pentru facilitarea cursurilor online. Licitația de peste 100.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

103 tablete cu acces la internet pentru elevii din Bucerdea Grânoasă, pentru facilitarea cursurilor online. Licitația de peste 100.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Bucerdea Grânoasă a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectul „Achiziționarea unui număr de 103 tablete cu acces la internet”, pentru Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 124.418,85 de lei, fără TVA.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi.

Electrica Furnizare Discount

Această experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, Primăria Comunei Bucerdea Grânoasă doreşte dotarea Şcolii Gimnaziale „loan Maiorescu” din Comuna Bucerdea Grânoasă cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor să se poată desfăşura on-line, şi în condiţii de siguranţă.

În vederea facilitării accesului elevilor şi cadrelor didactice la facilităţile tehnice necesare continuării procesului educaţional şi în circumstanţele speciale create de evoluţia pandemiei cauzate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, prin OUG nr. 144/2020, au fost create premisele pentru dotarea instituţiilor de învăţământ cu infrastructura tehnică necesară desfăşurării cursurilor în sistem on-line.

Dotările avute în vedere prin prezentul proiect au rolul de a îmbunătăţii şansele tuturor elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar să participe în mod efectiv la cursurile organizate online.

Specificaţii tehnice:

Tehnologie Reţea – GSM 1HSPA/LTE, va funcţiona în orice reţea publică de telefonie mobilă.
Husă protecţie – Dedicată, tip TPU, să ofere protecţie împotriva zgârieturilor şi şocurilor,margine care să protejeze ecranul, sa ofere funcţionalitatea tip stand (inel, pliere, etc.)
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit.
Memorie – 16GB interna, 2GB RAM

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO, VIDEO| Iarna în Apuseni. Acțiune spectaculoasă de deszăpezire a unui drum vicinal, la înălțime

Publicat

în

FOTO, VIDEO| Iarna în Apuseni. Acțiune spectaculoasă de deszăpezire a unui drum vicinal, la înălțime

A nins puternic în Apuseni în cursul acestei săptâmâni, iar gerul care a urmat a făcut ca zăpada să nu se topească.

Primăria orașului Câmpeni a intervenit, joi, cu utilaje de deszăpezire pentru deschiderea unui drum vicinal către localitatea Poduri.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și în imagini, acțiunea nu a fost deloc ușoară, din cauza troienelor uriașe de zăpadă, însă potrivit viceprimarului Valentin Gog, care a postat imaginile în mediul oline, a fost încununată de succes.

La această oră, ninsoarea a reînceput să cadă în Apuseni, iar zona montană a județului Alba se află sub o avertizare cod galbe de vânt puternic și ninsori viscolite, valabilă până sâmbătă dimineața.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare