Rămâi conectat

Curier Județean

Mihai Coșer: „Cu aerele unui adolescent plin de coșuri Asocierea RER Vest-RETIM a ținut să spună, repetat și apăsat, că Polaris o are „mică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mihai Coșer: „Cu aerele unui adolescent plin de coșuri Asocierea RER Vest-RETIM a ținut să spună, repetat și apăsat, că Polaris o are „mică”

Mihai Coșer, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia face o radiografie a modului cum Asocierea RER Vest-RETIM a preluat managementul deșeurilor din oraș și a degringoladei la care au contribuit și foștii operatori și administrația locală a municipiului.

„În ultima scriere, despre preluarea serviciului de salubritate din Alba Iulia de către un nou operator, am acuzat felul în care RER VEST RETIM au înțeles să înceapă legătura cu orașul absolutizând negativ activitatea fostului operator. Cu aerele unui adolescent plin de coșuri, aflat la nici măcar primul sărut, dacă îmi e permisă comparația, Asocierea RER Vest-RETIM a ținut să spună, repetat și apăsat, că Polaris o are „mică”. Dinainte să convingă cetățenii că e un Terente al lucrului bine făcut. Mai lipsea un status la pagina oficială – a noastră ridică mai mult și mai des.

Am decis, printr-un sistem firesc al alternanței, să spun că treaba făcută de RER-Vest RETIM, în primele zile de contract, nu e chiar catastrofală. Dar nici nu mi-a dat o vagă senzație că ar fi mai bine. E fix așa cum mi-am imaginat că va fi. Cu o discrepanță uriașă între cum se cred și cum sunt cu adevărat. Și, cu siguranță, doar se cred! Că la toată această degringoladă au contribuit și cei de la Polaris, că sistemul cedează și e copleșit inclusiv de ignoranța beneficiarilor, aproape că nu mai contează. Menajer la plastic, inerte la rezidual, pubele golite în fața casei etc. Fără nicio amendă privitor la neîndeplinirea indicatorului de colectare selectivă.

Ce deranjează cel mai tare este că din această tranziție lipsesc fix cei care ar fi trebuit să medieze și să anticipeze consecințele de a lăsa două firme să cadă la pace, fără efortul minim de a le supraveghea. Acum era cazul ca primarul să vadă ce se-ntâmplă pe strada ta, în curtea spitalului etc. Să aplice situației decizie, sancțiuni și soluții ce pot corecta! În schimb, doar a privit bălăcăreala, fără să realizeze că-l privește direct, prin lege.
Cu plămânul plin de patriotism, de aproape că-i pușca tricolorul din piept și-i sărea fularul tricolor peste masca tricoloră, primarul Pleșa pare să fi uitat că administrarea unui oraș nu se rezumă la a depune coroane și împărțit diplome de cetățean de onoare. După ani de zile în care au fost ținuți, precum niște prizonieri ai adiționalelor, într-un serviciu pe care-l pierduseră la licitație, cei de la Polaris își iau, în sfârșit, pubelele și pleacă în alte zări. Iar în locul lor au venit, cu niște mii de zile întârziere, cei de la RER Vest – RETIM.

Ai fi zis că e și interesul primarului ca tot acest proces să decurgă lin, fără probleme, căci până la urmă, chiar dacă e vorba de firme private, care au un contract cu ADI Salubris și nu direct cu Primăria, lumea tot numele primarului îl ia la dans, în gând, atunci când gunoaiele stau mormane printre blocuri ori pubelele de la case sunt uitate cu zilele. Ai fi zis că după lunile acelea multe, în care Alba Iulia era sufocată de gunoaie, iar Pleșa a fost mut ca gâsca și a privit doar cu ochi de melc spre Galda și toată tărășenia, măcar de data asta se va mișca și va media toată această tranziție.

N-a fost să fie. Dacă așa s-a comportat atunci când printre blocuri se formau munți de gunoaie, nici nu știu de ce ne-am aștepta ca acum să fie altfel, să fie normal. Poate va veni de la Consiliul Local soluția. Când vor decide să amenajeze spațiile de depozitare a deșeurilor, să îngrădească zonele de pubele, să le doteze cu camere de luat vederi, să introducă un regulament în care să existe și sancțiuni pentru cei care nu respectă colectarea selectivă, ei bine, poate că atunci vor decide să doteze acele zone și cu câte un bust, cu o statuie, cu o cruce de piatră. Cu ceva, orice, unde să poată Pleșa depune și o coroană, că poate așa mai ajunge și prin zonele unde se face și nu prea colectare, că de „plimbat pe strada ta” s-a tot plimbat, ca un veritabil turist în propriul său oraș”, a scris Mihai Coșer pe blogul personal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânără din Alba bătută de iubit: Agresorul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânără din Alba bătută de iubit: Agresorul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție Un bărbat de 51 de ani, din localitatea Șard au anunțat polițiștii pentru că fiica acestuia a fost agresată de către propriul iubit. Tânărul de 19 ani din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea