Miercuri, ora 18.00, Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște | Campioana vrea revanșa în Sala “Timotei Cipariu”

Paul Voicu - Primar 2020

Mâine, de la ora 18.00, în Sala “Timotei Cipariu”, se dispută partida dintre Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, derby-ul etapei a 21-a a Diviziei A1, penultima rundă a fazei întâi a campionatului.

Echipa din “Mica Romă” este lider, cu 52 de puncte, la 4 lungimi distanță de Dinamo București, ocupanta locului secund al ierarhiei, pe ultima treaptă a podiumului regăsindu-se formația de lângă Turnul Chindiei, ce a strâns 43 de puncte, o victorie a gazdelor însemnând parafarea, și din punct de vedere matematic, a câștigării primei poziții la finele primei părți a sezonului.

ELIT

Este rost de revanșă pentru campioana României, în condițiile în care are în față adversarul care i-a produs singura înfrângere stagională. Meciul din tur s-a disputat în 7 decembrie 2019, iar gazdele s-au impus după o partidă dramatică, scor 3-2, după ce au întors scorul de la 1-2, iar vizitatoarele au ratat trei mingi de meci! Conduse de sârbul Dragan Nesic, dâmbovițencele au suferit trei eșecuri în acest campionat (una la Bacău și două cu Dinamo București), iar în 2020 au 7 succese din cele 8 jocuri susținute.

Volei Alba Blaj a trecut cu brio până în prezent peste perioada dificilă, încărcată în privința programului. Deținătoarea eventului a depășit pe plan intern hopurile Dinamo București și Știința Bacău (victorii în minimum de seturi), de la începutul anului reușind să câștige 10 din cele 11 partide (o singură înfrângere, în Italia), cu o serie excelentă ce cuprinde 8 meciuri câștigate, pe două fronturi, Divizia A1 și Liga Campionilor.

Mihail David - 2020

Formația condusă de Darko Zakoc are oportunitatea, în cazul adjudecării tuturor punctelor, să-și consolideze prima poziție din clasament, deși confruntarea nu se anunță facilă. Ieșită din Liga Campionilor, Volei Alba Blaj este favorită la câștigarea titlului în actuala ediție, iar câștigarea întâlnirii de miercuri după-amiază i-ar spori considerabil șansele la cucerirea celui de-al doilea campionat consecutiv (al 5-lea din istoria clubului). Play-off-ul va debuta în 7 martie, până atunci fiind prevăzute jocurile ultime runde, în care echipa din Alba are deplasare la Lugoj.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...