Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 18.00, Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște | Campioana vrea revanșa în Sala “Timotei Cipariu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, de la ora 18.00, în Sala “Timotei Cipariu”, se dispută partida dintre Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, derby-ul etapei a 21-a a Diviziei A1, penultima rundă a fazei întâi a campionatului.

Echipa din “Mica Romă” este lider, cu 52 de puncte, la 4 lungimi distanță de Dinamo București, ocupanta locului secund al ierarhiei, pe ultima treaptă a podiumului regăsindu-se formația de lângă Turnul Chindiei, ce a strâns 43 de puncte, o victorie a gazdelor însemnând parafarea, și din punct de vedere matematic, a câștigării primei poziții la finele primei părți a sezonului.

Este rost de revanșă pentru campioana României, în condițiile în care are în față adversarul care i-a produs singura înfrângere stagională. Meciul din tur s-a disputat în 7 decembrie 2019, iar gazdele s-au impus după o partidă dramatică, scor 3-2, după ce au întors scorul de la 1-2, iar vizitatoarele au ratat trei mingi de meci! Conduse de sârbul Dragan Nesic, dâmbovițencele au suferit trei eșecuri în acest campionat (una la Bacău și două cu Dinamo București), iar în 2020 au 7 succese din cele 8 jocuri susținute.

Volei Alba Blaj a trecut cu brio până în prezent peste perioada dificilă, încărcată în privința programului. Deținătoarea eventului a depășit pe plan intern hopurile Dinamo București și Știința Bacău (victorii în minimum de seturi), de la începutul anului reușind să câștige 10 din cele 11 partide (o singură înfrângere, în Italia), cu o serie excelentă ce cuprinde 8 meciuri câștigate, pe două fronturi, Divizia A1 și Liga Campionilor.

Formația condusă de Darko Zakoc are oportunitatea, în cazul adjudecării tuturor punctelor, să-și consolideze prima poziție din clasament, deși confruntarea nu se anunță facilă. Ieșită din Liga Campionilor, Volei Alba Blaj este favorită la câștigarea titlului în actuala ediție, iar câștigarea întâlnirii de miercuri după-amiază i-ar spori considerabil șansele la cucerirea celui de-al doilea campionat consecutiv (al 5-lea din istoria clubului). Play-off-ul va debuta în 7 martie, până atunci fiind prevăzute jocurile ultime runde, în care echipa din Alba are deplasare la Lugoj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea