Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Miercuri, în Sala „Transilvania” din Sibiu, duel european cu Volero Zurich | Volei Alba Blaj, campioana României, a treia ediţie consecutivă în Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, tripla campioană a României şi unica reprezentantă a voleiului din ţara noastră în ediţia 2017-2018 a Champions League, începe miercuri, 13 decembrie, o nouă aventură europeană, a 4-a în istoria unul club înfiinţat în 2011, un palmares extraordinar.

Se poate spune iarăşi că „un oraş, Blajul, se mută din nou în altă localitate, pentru a-şi urma favoritele”, partida formaţiei lui Darko Zakoc cu Volero Zurich, multipla campioană a Elveţiei, fiind motivul pentru care peste 700 de suporteri vor ajunge în Sala „Transilvania” din Sibiu, pentru a-şi susţine favoritele în disputa ce începe la ora 18.00 şi contează pentru Grupa A, fiind unica ce are loc în acest an în competiţia continentală. Intrarea este liberă, iar spectatorii care vor veni îmbrăcaţi în roşu vor primi un cadou surpriză din partea clubului CSM Volei Alba Blaj.

*Şanse pentru Volei Alba Blaj!

În acest an, Volei Alba Blaj a fost repartizată în Grupa A, alături de Volero Zürich (campioana Elveţiei), ASPTT Mulhouse VB (campioana Franţei) şi Developres Rzeszow (Polonia), o tragere la sorţi favorabilă pentru “mândria judeţului”, la startul întrecerii supreme aflându-se 16 echipe repartizate în patru grupe. În precedentele trei campanii europene, două în Liga Campionilor (una continuată în “Challenge Round”-ul Cupei CEV) şi una în Cupa CEV (2014-2015, la debutul în Europa), echipa din “Mica Romă” a disputat 18 întâlniri, câştigând cinci dintre acestea (două cu Rocheville Le Cannet, câte una cu Dinamo Krasnodar, Volley Koniz şi Tauron Dabrowka Gornicza).

*Revedere cu Rodrigues şi Antonijevic!

În ediţia anterioară a Champions League, Volei Alba Blaj şi Volero Zurich s-au mai duelat în două rânduri, meciuri câştigate în minimum de seturi de formaţia elveţiană. Au fost „misiuni” imposibile, însă datele problemei s-au schimbat, iar Blajul are şanse reale să obţină un rezultat mare. Echipa din „Ţara Cantoanelor” a câştigat 12 din ultimele 13 campionate pe plan intern, şi tot atâtea cupe, având 8 titluri consecutive, realizând eventul în Elveţia începând din 2010! Volero Zurich are însă probleme, a pierdut deja 3 jocuri din 14 susţinute în competiţia internă şi săptămâna trecută s-a despărţit de antrenorul principal Anderson de Oliveira Rodrigues.

Acesta a invocat motive personale, fiind substituit de secundul Gil Ferrer Cutino. Dacă în distribuţia amfitrioanelor va debuta extrema Aleksandra Crnčević, achiziţionată recent, în schimb, în formula adversă se vor regăsi două dintre cele mai valoroase voleibaliste ce au evoluat vreodată la Blaj, Samara Rodrigues de Almeida şi Ana Antonijevic, care au câştigat eventul în România în sezonul precedent, iar acum vor putea fi văzute la lucru de fanii Blajului. De asemenea, la Volero este legitimată şi Alexandra Lazic, sora geamănă a altei foste echipiere a reprezentantei României în ediţia trecută, Rebecka Lazic.

Foto: Volei Alba Blaj, facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea