Rămâi conectat

Sport

Miercuri, în Liga Campionilor, Imoco Conegliano – Volei Alba Blaj | Campioana României, test dificil cu campioana mondială a cluburilor!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, miercuri, 22 ianuarie, de la ora 21.30 (din păcate iarăși netelevizat în țară), Volei Alba Blaj are parte de primul examen european din 2020, în Italia, cu Imoco Conegliano, un test extrem de dificil, contând pentru etapa a 4-a a grupei D din Liga Campionilor.

În Sala “Palaverde” din Villorba-Treviso, vicecampioana Europei și una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului suprem în acest an întâlnește reprezentanta României, pe care a învins-o în minimum de seturi, în luna noiembrie, 3-0, la Tg. Mureș, după o demonstrație de forță.

În acest moment, în grupa D, lider la mijlocul întrecerii este Imoco Conegliano (3 victorii din tot atâtea jocuri, 8 puncte), urmată de Nantes VB (6 puncte, joacă astăzi, acasă cu Vasas Budapesta), Volei Alba Blaj (3 puncte, realizate în precedenta deplasare, la Budapesta) și Vasas Budapesta (un punct, în meciul inaugural al grupei, la Conegliano, după ce a pierdut, 2-3).

*Imoco Conegliano, campioana mondială a cluburilor

Se înfruntă liderii la zi din campionatele Italiei și României, însă gazdele, ce vin din cel mai puternic campionat din lume, sunt favorite înaintea acestui joc. Imoco Conegliano a acumulat 42 de puncte în întrecerea internă (14 victorii și un eșec, 2-3 la Perugia, în decembrie), iar Volei Alba Blaj conduce în Divizia A1, cu 34 de puncte din 12 jocuri (o singură înfrângere, la Târgoviște, tot luna trecută).

Echipa din “Mica Romă” are, în acest al 4-lea meci din actuala ediție a Ligii Campionilor, poate cea mai grea misiune, deplasare în fieful campioanei mondiale a cluburilor. Imoco Conegliano a câștigat în luna decembrie Campionatul Mondial al Cluburilor, după ce a învins în finală, 3-1, pe Eczacibasi Istanbul, adunând 5 victorii în grandioasa competiție. De altfel, la finele turneului mondial din China, o serie dintre elevele antrenorului Daniele Santarelli și-au adjudecat premii individuale: Paola Egonu – MVP-ul turneului, alături de vedetele mondiale poloneza Joanna Wolosz, americanca Kimberly Hill sau olandeza Robin De Kruijf!

Formația pregătită de antrenorul Darko Zakoc își propune să etaleze o prestație convingătoare în confruntarea împotriva acestei veritabile forțe a voleiului feminin de pe mapamond, cu toate că are șanse minime de calificare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor (doar trei dintre cele cinci echipe clasate pe locurile secunde în grupe acced în faza superioară, criteriul decisiv fiind numărul de victorii).

În afara meciului din această seară, Volei Alba Blaj dispută ultimele două partide în faza grupelor, la Sibiu, în Sala “Transilvania”, în fața propriilor suporteri, cu Nantes VB (miercuri, 5 februarie, ora 17.00) și Vasas Óbuda Budapesta (joi, 18 februarie, ora 17.00).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea