Rămâi conectat

Politică Administrație

MIERCURI: Dezbatere publică pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia, 2021–2030

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locuitorii orașelor au un impact enorm asupra mediului și a climei. Dar tot ei pot, de asemenea, să impulsioneze tranziția către neutralitatea climatică. Se înțelege de la sine că administrațiile locale trebuie să vină cu abordări eficiente pentru mobilizarea comunităților și pentru influențarea și stimularea schimbărilor de comportament.

Primăria Alba Iulia a înțeles, la timp, importanța dimensiunii „verzi“, pe care trebuie să și-o asume, planifice și implementeze, până în 2030.

Acțiuni concrete, în această direcție, sunt derulate prin proiectul cu finanțare nerambursabilă „MUNICIPIUL ALBA IULIA – ADMINISTRAȚIE INTELIGENTĂ“.

O componentă centrală a proiectului este dedicată elaborării Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia (SIDU), pentru perioada 2021-2030. În acest scop sunt organizate și o serie de consultări publice, în care sunt cooptați specialiști în domeniu, dar și publicul larg.

Un astfel de eveniment va fi organizat, în format online, miercuri, 31 martie 2021, cu începere de la ora 17.30. Dezbaterea va fi transmisă în direct pe pagina oficială de Facebook ”Municipiul Alba Iulia”

Punctăm câteva dintre temele aflate pe agenda dezbaterii: clădiri cu consum energetic aproape egal cu zero – nZEB; surse regenerabile de energie; mobilitate electrică; renovare majoră a clădirilor publice; economie circulară; surse de finanțare nerambursabilă.

Specialiști invitați în cadrul dezbaterii: cadre universitare de la facultăți de profil din Alba Iulia și Cluj Napoca, auditori energetici, arhitecți, reprezentanți ai Uniunii Internaționale a Arhitecților etc.

Echipa Primăriei va prezenta și exemple concrete de proiecte, aflate în derulare, care au componentă „verde“, precum cele în domeniul eficienței energetice: iluminat public și mobilitate urbană durabilă, toate finanțate prin POR 2014-2020.

Despre SIDU și proiect

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia, pentru perioada 2021-2030, va fi actualizată prin proiect în acord cu cele 5 noi priorități europene: O Europă mai inteligentă; O Europă mai verde, fără emisii de carbon; O Europă conectată; O Europă mai socială; O Europă mai apropiată de cetățenii săi, prin sprijinirea strategiilor de dezvoltare conduse la nivel local și a dezvoltării urbane durabile în UE.

Prin proiect a fost pus în practică și procesul de bugetare participativă, ca formă de implicare directă a cetățenilor în procesul de decizie a modului în care sunt cheltuiți banii publici în raport cu nevoile comunităților din care fac parte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea