Ziarul Unirea

MIERCURI: Dezbatere publică pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia, 2021–2030

Locuitorii orașelor au un impact enorm asupra mediului și a climei. Dar tot ei pot, de asemenea, să impulsioneze tranziția către neutralitatea climatică. Se înțelege de la sine că administrațiile locale trebuie să vină cu abordări eficiente pentru mobilizarea comunităților și pentru influențarea și stimularea schimbărilor de comportament.

Primăria Alba Iulia a înțeles, la timp, importanța dimensiunii „verzi“, pe care trebuie să și-o asume, planifice și implementeze, până în 2030.

ELIT

Acțiuni concrete, în această direcție, sunt derulate prin proiectul cu finanțare nerambursabilă „MUNICIPIUL ALBA IULIA – ADMINISTRAȚIE INTELIGENTĂ“.

O componentă centrală a proiectului este dedicată elaborării Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia (SIDU), pentru perioada 2021-2030. În acest scop sunt organizate și o serie de consultări publice, în care sunt cooptați specialiști în domeniu, dar și publicul larg.

Un astfel de eveniment va fi organizat, în format online, miercuri, 31 martie 2021, cu începere de la ora 17.30. Dezbaterea va fi transmisă în direct pe pagina oficială de Facebook ”Municipiul Alba Iulia”

ADEZIUNE PLUS ALBA

Punctăm câteva dintre temele aflate pe agenda dezbaterii: clădiri cu consum energetic aproape egal cu zero – nZEB; surse regenerabile de energie; mobilitate electrică; renovare majoră a clădirilor publice; economie circulară; surse de finanțare nerambursabilă.

Specialiști invitați în cadrul dezbaterii: cadre universitare de la facultăți de profil din Alba Iulia și Cluj Napoca, auditori energetici, arhitecți, reprezentanți ai Uniunii Internaționale a Arhitecților etc.

Echipa Primăriei va prezenta și exemple concrete de proiecte, aflate în derulare, care au componentă „verde“, precum cele în domeniul eficienței energetice: iluminat public și mobilitate urbană durabilă, toate finanțate prin POR 2014-2020.

Despre SIDU și proiect

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia, pentru perioada 2021-2030, va fi actualizată prin proiect în acord cu cele 5 noi priorități europene: O Europă mai inteligentă; O Europă mai verde, fără emisii de carbon; O Europă conectată; O Europă mai socială; O Europă mai apropiată de cetățenii săi, prin sprijinirea strategiilor de dezvoltare conduse la nivel local și a dezvoltării urbane durabile în UE.

Prin proiect a fost pus în practică și procesul de bugetare participativă, ca formă de implicare directă a cetățenilor în procesul de decizie a modului în care sunt cheltuiți banii publici în raport cu nevoile comunităților din care fac parte.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Călin Matieș: Guvernul României a îndeplinit doar 3,5% din tot ce a promis mediului privat!

Conform analizelor extrem de obiective realizate de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România situația actuală este… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro