Miercuri, de la ora 17.30, Măgura Cisnădie – Industria Galda de Jos, în Cupa României | Unica reprezentantă a Albei vrea calificarea în turul al 4-lea al competiției “KO”

Industria Galda de Jos, unica reprezentantă a județului în Cupa României, are meci extern miercuri, 28 august, de la ora 17.30, pe Stadionul “Textila”, cu Academica Măgura Cisnădie, partidă contând pentru faza a treia a competiției “KO”.

Gruparea sibiană, vicecampioana Ligii a 4-a din județul vecin în ediția precedentă, a făcut deja două victime de lux, eliminând în etapele anterioare pe FC Avrig (scor 3-2) și SR Brașov (victorie cu 2-0) – ultimul rezultat fiind considerat o surpriză. Este o confruntare cu miză pentru combatante care, în cazul calificării au oportunitatea să întâlnească o echipă din Liga a 2-a, în turul următor (10-12 septembrie), ultimul înaintea “16”-imilor de finală, când intră în cursă echipele din Liga 1.

ELIT

*Legiune “albaneză” la Măgura

Cele două duble semnate de golgheterul Alexandru Cioară, în disputele de la Ocna Mureș (2-0 după prelungiri) și Alba Iulia (2-1, pe “Cetate”), au dus Industria în această fază a Cupei României, scopul declarat al găldenilor fiind acela al unui parcurs cât mai lung în cupă. Vizitatorii au început cu stângul stagiunea în eșalonul terț, 0-2 în runda inaugurală cu CFR Cluj 2, fiind nevoiți, din pricina angrenării pe două fronturi să dispute trei partide oficiale într-o săptămână (sâmbătă, pe teren propriu, dispută cu Sticla Arieșul Turda, în Liga a 3-a).

Din informațiile strânse, echipa din Cisnădie are în componență mulți jucători care au activat sezonul trecut în Liga a 3-a la Avrig sau pe la alte echipe de nivel superior, deci au valoare. Dorim să ne calificăm, dar am început campionatul cu o înfrângere și ne facem griji pentru meciul de sâmbătă. Primul meci este totuși miercuri în cupă și dacă e să ne calificăm, poate aducem o echipă de primă ligă la Galda de Jos”, a transmis antrenorul Paul Ciucă. Cu Haiduc – incert, după accidentarea de la Cluj, oaspeții vor alinia o formulă cu câteva modificări, comparativ cu disputa împotriva “feroviarilor mici”.

În distribuția sibiană, condusă de antrenorul Dorel Pop,  sunt 6 jucători ce au cochetat cu fotbalul din Alba: Bratima (revine după o suspendare), frații I. și B. Bărculeț, alături de A. Stoia, Risti și Stelea

Dan HENEGAR