Rămâi conectat

Actualitate

Miercuri, 15 martie, Comisia pentru Agricultură va dezbate din nou legea „51% produse româneşti în supermarketuri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea „51% produse româneşti în supermarketuri” revine în Parlament. Parlamentarii vor să rezolve problema infringementului demarat de Comisia Europeană pe această lege şi să introducă noua variantă a proiectului în plen, pentru un vot final.

Miercuri, 15 martie, parlamentarii din Comisia pentru Agricultură vor dezbate din nou pe marginea legii comerţului alimentar din România (legea 150/2016), aşa-numita lege a produselor româneşti în hypermarketuri. Reintroducerea acestei legi în Parlament vine după ce Comisia Europeană a declanşat prima etapă a procedurii de infringement prin decizia de a trimite scrisoare de punere în întârziere României.

Comisia susţine că a-i obliga pe retaileri să achiziționeze cel puțin 51% din produse alimentare și agricole de la producătorii locali ar încălca principiul liberei circulații a mărfurilor.

Miercuri vor avea loc dezbateri generale pe marginea a două propuneri de act normativ de modificare a legii comerţului alimentar. În urma dezbaterilor, legea comerţului alimentar ar putea lua însă o cu totul altă formă faţă de cele două propuneri, parlamentarii având ca scop evitarea infringementului dar cu menţinerea unor prevederi care să le faciliteze producătorilor locali spaţii de desfacere în marile magazine.

„De data aceasta am schimbat modul de lucru. Am solicitat asociaţiilor şi instituţiilor implicate să îşi menţioneze punctul de vedere în scris, astfel încât la aceste dezbateri să putem ajunge rapid la nişte concluzii finale”, a declarat pentru Economica.net Ioan Munteanu, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.

Sursa: realitatea.net

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea